Így erősítsd meg immunrendszeredet a Clean Eatinggel!

Mostanában különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az immunrendszerünk védelmére. Ha erős immunrendszerrel rendelkezünk, ellenállóbbak lehetünk a megbetegedésekkel szemben, így gyorsabban felgyógyulhatunk, ha esetleg elkapunk valamit. Természetesen a megelőzés és a szabályok betartása a legfontosabb, azonban lényeges, hogy felkészítsük szervezetünket az esetleges támadásokra – és úgy alapvetően erős immunrendszerrel rendelkezzünk, hiszen ez nemcsak a vírusok esetében, de a mindenféle szezonális megbetegedések (például megfázás, nátha, allergia) és sérülések esetén és mindennapi életünk során is kapóra jön.

Immunrendszerünket sokféleképpen is erősebbé tehetjük – rendszeres, megfelelő testmozgással, a dohányzás és alkoholfogyasztás elhagyásával, elegendő folyadékbevitellel (főleg víz formájában), a szabadban, friss levegőn töltött idővel (bár ez a mostani helyzetben kissé nehezebben megoldható), légzőgyakorlatokkal és adekvát étkezéssel.

Ha egészségesen szeretnénk enni, akkor a Clean Eating, vagyis a tiszta táplálkozás remek választás, hiszen egy nagyon könnyen betartható étrend, egyszerű szabályrendszerrel, amelyet személyre szabhatunk – a Clean Eating akkor is tökéletes választás, ha nem eszünk húst vagy állati eredetű termékeket, és bármilyen ételallergiával is rendelkezünk, a tiszta táplálkozással jó lóra teszünk.

A tiszta étrend tele van olyan ételekkel, amelyek dúskálnak a vitaminokban és egészséges tápanyagokban, ráadásul nem tartalmaznak különféle méreganyagokat, ezért a szervezetünk fogyasztásukkal értékes tápanyaghoz jut, így szervezetünk jobban működik majd, ami kihat fizikai és szellemi jóllétünkre egyaránt.

A Clean Eating lényege, hogy tiszta, magas tápanyagtartalmú, egészséges összetevőkből készült ételeket fogyasszunk – mindenféle ártalmas mesterséges anyagok nélkül. Ezek segítenek csúcsformában maradni, és így immunrendszerünket is felturbózhatjuk.

A Clean Eating alapkövei közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a legtöbb zöldség és gyümölcs igen gazdag a vitaminokban és ásványi anyagokban – az ananász, az eper, a kiwi, a brokkoli, a paprika és a kelbimbó például rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen az immunrendszer normális működéséhez.

https://cleaneating.hu/clean_dietas_receptek/kulonleges-etelek-receptek/sult-pisztrang-bulgurral/

A különféle halfajták is népszerű Clean Eating táplálékok: gazdagok telítetlen zsírsavakban (a lazac vagy a vöröntonhal például Omega-3-at tartalmaz, amely az egyik legfontosabb zsírsav az immunrendszerünk számára, és segít a különféle ízületi problémák, szív- és érrendszeri betegségek és az asztma, allergia legyűrésében), ráadásul D-vitamin tartalmuk is kiemelkedő, amely vitamin szintén az erős immunrendszer építésének alapkövei közé tartozik.

És ezek mellett ott vannak a különféle teljes kiőrlésű gabonafélék, magvak, tejtermékek és egyéb természetes ételek. Ha ezekre voksulunk a különféle transzzsírban dúskáló, mesterséges adalékokkal telepumpált gyorskaják, dobozos/zacskós junkfoodok (ramentészták, porlevesek) és agyoncukrozott müzlik helyett, akkor sokkal ellenállóbbak leszünk a megbetegedésekkel szemben, mivel szervezetünk – és így immunrendszerünk – megköszöni majd, hogy minőségi üzemanyagokkal látjuk el őt.

A Clean Eatingre átállni mindig jó döntés – a mostani helyzetben pedig kiemelten az.

Ha a fentiekre odafigyelünk, megerősíthetjük immunrendszerünket, hogy ellenállóbbak legyünk a betegségekkel szemben!

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: