Tonhalfasirt

A Juicy Lucy egy hamburger pogácsa fajta, aminek különlegessége a közepében meglepetésként előbuggyanó sajtból fakad. Amióta a Fald fel Amerikát sorozatban bemutatták a hazai hamburgerimádók kedvence is lett. Mivel alapvetően óriási kreatív ötletnek tartom sokat gondolkodtunk, hogyan lehetne diétás változatban elkészíteni ezt a bitang nehéz ételt. Mivel gyakorlatilag minden összetevő és elkészítés módja is kilőve teljesen újra kellett értelmezni a húspogácsákat. Így született meg a Juicy Lucy clean testvére mely igazából egy nagyon felturbózott tonhalfasírt lett, de egy olyan ügyes trükkel, hogy amivel a száraz tonhal szaftosabb marhahúshoz hasonul. A pogácsákba pedig laktózmentes fetát töltöttünk. Nem túlzok, ha zat mondom, hogy ez lett magasan a legfinomabb tonhalfasírt amit valaha ettem! 🙂 Egy nagy méretű húspogácsa 16g fehérjét viszont csak 7g szénhidrátot és 6g zsírt tartalmaz, ami a töredéke az eredeti faggyúval kevert marhahús és a chedar sajt elegyének. Az így készült ételt tökéletesen használhatod hamburgerpogácsaként is, de akár zellerhasábbal, vagy simán salátával is remekül csúszik. Receptünkből kiderül hogyan készítheted a tökéletes, roppanós szélű, de belül szaftos húspogácsákat! 🙂

Juicy Lucy tonhalfasirt

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Amerikai, Klasszikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 fasirt
Kalória: 148kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

tonhalfasirt Jucy Lucy módra

Olvass további hasznos tartalmakat:

Egészséges félelem?

Azért változtatunk az életmódunkon, mert egészségesebbek szeretnénk lenni, vagy mert valamilyen félelmünket, szorongásunkat akarjuk így feloldani? Mi a bennünk lakozó félelem táplálója?

Elolvasom