Karotin leves tojástekerccsel

Egy olyan levest hoztunk most nektek mely természetes karotinban és likopinban gazdag. A béta-karotin egy olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át. A béta-karotin csökkenti a rák és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, jó hatással van a koleszterin szintre és elősegíti a szem egészségét. A likopin egy nagyon hasonló antioxidáns, mely önmagában is képes a szabad gyököket semlegesíteni, így védi a szervezetet a rák kialakulásától. A tudományos eredmények azt tanúsítják, hogy ha valakinek sok likopin van a vérében, az gátolja az érelmeszesedés lényegét jelentő gyulladásos folyamatot. Mindkét anyag képes akadályozni a sejtek oxidációját, azaz öregedésgátló hatásúak. Levesbetétként ezúttal tojástekercset gondoltunk, de önmagában, vagy akár pirítóssal is fantasztikus.

Karotin leves tojástekerccsel

Előkészület: 1 hour 10 minutes
Elkészítés: 1 hour 10 minutes
Típus: Előétel, Főétel, Leves
Konyha: Amerikai, Egzotikus, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 212kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!


Olvass további hasznos tartalmakat:

Dr. Jason Fung: A rák kódja

Dr. Jason Fung könyve választ ad a rákot övező rengeteg kérdésre: mi is az a rák? Genetikailag öröklődhet? Mivel áll szoros kapcsolatban? Hogyan lehet megfékezni a terjedését?

Elolvasom