Finom, foszlós tészta. Édes fahéjas-banános ízvilág. Mindez glutén- és laktózmentesen, reform alapanyagokból. Miért is egészségesebb? Azért, mert a kókuszliszt gyorsan felszívódó szénhidrátok helyett rengeteg rostot tartalmaz, ami így csökkenti az étel glikémiás indexét, a tápióka liszttel együtt pedig jelentősen növeli a teltségérzetet. A banánkenyér természetesen így is egy édesség marad, ami a banánból és a nyers mézből származó cukrokat tartalmaz így fogyasztását elsősorban koradélutánig javasoljuk.
Kókuszlisztes Brownie
Hozzávalók
- 3 db banán
- 4 db tojás
- 60 g nyers méz vagy agave szirup
- 40 g kókuszzsír olvasztva
- 35 g kókuszliszt
- 3 evőkanál tápióka keményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 0.25 teáskanál só
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra..
- Egy nagy tálban villával pépesítsd össze a banánt, majd keverd hozzá a tojást, az olvasztott kókuszsírt és a mézet. Amikor már egynemű anyagot kaptál add hozzá az összes többi hozzávalót és egy robotgép segítségével keverd ki a tésztát.
- Az elkészült tésztát tedd egy sütőformába, majd süsd 40 percig, Ekkor tűpróbával ellenőrizd és szükség esetén további 5-10 percig süsd.
- Hagyd kb. 15-20 percig hűlni, ekkor távolítsd el a formát, majd ismét hagyd hűlni a felszeletelés előtt.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]