Egy klasszikus recept, a rizskoch reformverziója a köleskoch, mely ízvilágában hozza elődje előnyeit. Emellett pedig tojás-, tej- és gluténmentességével szinte bárki számára fogyasztható és egészséges desszert.
Köleskoch
A köleskoch tojás-, tej- és gluténmentességével szinte bárki számára fogyasztható és egészséges desszert.
Hozzávalók
- 30 dkg köles +másfélszeres mennyiségű víz
- 3 dl növényi tej mandula, rizs vagy kókusz
- 1 db bio citrom héja
- 1 db vanília kikapart belseje
- 2 evőkanál lenmag/lenmagpehely
- 2 evőkanál lenmagliszt +0,5 dl víz
- 2 evőkanál útifűmaghéj
Elkészítés
- A kölest alaposan megmossuk, és másfélszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, hozzáadjuk még a növényi tejet, és teljesen puhára főzzük.
- Mikor kész, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és jól elkeverjük.
- Egy kisebb méretű tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és a masszát elterítjük benne. 180 fokon 50-70 perc alatt megsütjük.
- Sütés után szeletelve házi lekvárral, vagy üresen kínáljuk.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]