A B C D E F G K L M N O P R S T V X Z

Antioxidáns

Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek az égési (oxidációs) folyamatokat gátolják. Elsődleges kémiai jelentésén túl tágabb értelemben oxidáció alatt az energiatermelő anyagcserefolyamatokat is érthetjük, amelyek a szervezet lebontó folyamatait foglalják magukba. Az antioxidánsok gátolják a szabadgyököket, lassítják az öregedést és a betegségek kialakulásától védnek meg.

Számos bizonyíték van arra, hogy az antioxidáns-készletek védelmet nyújtanak a korfüggő betegségekkel szemben, ilyenek a szívbetegségek, a rák bizonyos fajtái és a hályog. A nehéz fizikai munkával, vagy sporttal foglalkozóknak kiemelten szükséges, mert védelmet nyújtanak a megnövekedett szabadgyökök támadása ellen.

Legfőbb antioxidánsok: Karotoinoidok, Flavonoidok, Aszkorbinsav (C-vitamin), Tokoferolok (E-vitamin), Retinol (A-vitamin)

Az antioxidánsoknak nagy dózisban sincs mérgező hatásuk.

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 990 Ft/hó