A B C D E F G K L M N O P R S T V X Z

Béta-alanin

A béta alanin egy nem esszenciális aminosav. Ennek megfelelően hiánytümnete nincs, szedése csak kivételes esetekben indokolt. Elősegíti a szervezetben lévő glükőz energiává történő alakítását és az izmok karnozin koncentrációjának növelésével fokozza a sportteljesítményt. Az általános véleményekkel ellentétben a tapasztalat sokaknál azt mutatja, hogy hatását hosszabb ideg történő szedés nélkül is kifejti.

Ajánlott: Csak speciális esetekben ajánlott és csak haladó sportolóknak. Olyankor jön jól, ha egy sportoló megakadt a fejlődésben, esetleg alkalmanként energialöketre van szüksége. Viszonylag egyszerű formája és biztonságos használata miatt a legjobb alternatíva az egészségtelenebb edzés előtti pörgetők és mindenféle stimuláns készítmények kiváltására.

Szedése: Kizárólag edzés előtt fogyasztandó az edzés intenzitás fokozásáért. Az adagok mérete max 5g lehet, de érdemes 1g-al kipróbálni és fokozatosan növelni a kívánt hatásig.

Volt IFBB versenyző, testépítő edző, sporttáplálékozási szakíró. Jelenleg is sportélelmiszerek termékfejlesztési vezetője. 2013-tól a Clean Eating Magyarország alapítója.