A B C D E F G K L M N O P R S T V X Z
C- Ch

Chlorella alga

A chlorellát a superfood élelmiszerek közé sorolják, azaz  kiemelten magas értékű táplálékként tartják számon. Gazdag fehérjében (minden aminosavat tartalmaz, beleértve az esszenciális aminosavakat is), karotinoidokban (astaxanthin, canthaxanthin, flavoxanthin, loraxanthin, neoxanthin és violaxanthin), enzimekben, vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, antioxidánsokban, rostban és klorofillban továbbá tartalmaz antioxidáns hatású vegyületeket, mint például polifenolt, és telítetlen zsírsavakat (alfa-linolén–és linolsavat). Ez az alga tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt, ezért a chlorella 10–szer több oxigént képes termelni, mint bármely más növény. Elsősorban Japánban és Thaiföldön termesztik.

A chlorella, mint szuperélelmiszer, igen sok vitamint tartalmaz. Magas arányban tartalmazza a B csoporthoz tartozó vitaminokat, továbbá tartalmaz C-, E-és K-vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet és kobaltot. Ezentúl az alga az egyik legkiválóbb jódforrás.

A Chlorella Rendkívül erős méregtelenítő hatással bír és remek antioxidáns. Lúgosító hatású. továbbá javítja a bélműködést, segíti az agy és az izmok működését.

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 990 Ft/hó