E-vitamin

Az E-vitamin (másnéven tokoferol) zsírban oldódó vitamin, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis segít semlegesíteni a szervezetben felhalmozódott, káros hatású szabad gyököket. Nyolc különböző formában létezik, de az emberi szervezetben a legaktívabb formája az alfa-tokoferol.

Az E-vitami fontos szerepet tölt be szervezetünk fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréjében, valamint a folyadékháztartásban. Fokozza a sejtek regenerációját, így segítve a betegségben legyengült állapot megerősödését. Különösen fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban való tartásában, illetve a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében. 

Erős antioxidáns. Védi a sejteket az oxidációtól, egyszerűbben fogalmazva az öregedéstől.Növeli az A-vitamin felszívódását és raktározását. Növeli a bőr rugalmasságát, a hajak és a körmök egészségét. Védi a tüdőt a légszennyeződésektől. Meggyorsítja a sebek gyógyulását.

  • Előfordulása: gabonafélék, diók, növényi olajok, édesburgonya
  • Hiánytünetek: idegrendszer-problémák, nemi aktivitás csökkenése, immunrendszer általános gyengülése
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom