A B C D E F G K L M N O P R S T V X Z

Élesztő

Az élesztő szó alatt a Saccharomyces nemzetségbe tartozó élesztőgombákból készített élelmiszeripari termékeket nevezzük. Az élesztő kb 75% víz, 13% proteint és minimális zsírt, szénhidrátot és mikrotápanygaokat tartalmaz. Az élelmiszeriparban a tészták térfogatának növelése és állagjavítása miatt hazsnálják.

A Clean eating értelmezésében az élesztő nem tartozik a tiltott, sem a preferált élelmiszerek közé. Az igazság az, hogy alapvetően maga az élesztő remek élettani hatásokkal rendelkezik. Az élesztőgombáknak köszönhetően termelődik számtalan vitamin szervezetünkben, segíti a szénhidrátok lebontását és immunerősítő szerepe sem elhanyagolhtó. Azonban a túlzott fogyasztása, vagy az elfogyasztott közeg ezt negítvvá teheti hatásait, ilyenkor savasodás, puffadás, baktériumok elszaporodása jelenhet meg.

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 990 Ft/hó