Orac érték

Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio)laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi.

A módszer megmutatja, hogy minél magasabb egy étel ORAC értéke végső soron annál többet tesz a sejtek előregedése ellen. Az orac értékben legjobb helyen végzett élelmiszereket a clean eating életmódban jellemzően superfood-oknak is nevezzük.

Az antioxidánsok bevitelének napi ajánlott értéke 5000-12000 ORAC között változik, az egyén egészségi állapotál, fizikai aktivitásától, életmódjától és környezetétől függően. 

Olvass többet az ORAC értékről írásunkban! >

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom