A B C D E F G K L M N O P R S T V X Z
Za Zs

Zsír

A zsíroknak szerepük van többek között a vitaminok felszívódásában, a sejtfal védelmében, a hormonok felépítésében, az immunrendszer működésében és természetesen az energiaellátásban. Két alapfajtáját különböztetjük meg, a telített zsírokat, amelyek fogyasztását a clean eating értelmében erősen korlátozni kell és elsősorban állati eredetű zsírokban találunk meg (vöröshús, szalonna, kolbász, sajt), valamint a telítetlen zsírokat, melyeket főként a növényi olajokban találunk és a napi szükséges zsírbevitelünk nagyobb részét lehetőleg ezekből kell fedeznünk. 1g zsír energiaértéke 9 kalória.

Olvass még többet a zsírokról szóló írásunban! >

Zsírok tápanyagtáblázata >

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 1990 Ft/hó