Mediterrán csirkemell fermentált káposztasalátával

Tele van fehérjével, ízletes, és még a bélrendszerünket is támogatja!

A csirkemell is lehet izgalmas főétel – ezzel a jeligével érdemes hozzáállni ehhez az ízekben gazdag, mégis egészséges recepthez. Mint ismert, a csirkemell igencsak gazdagon tartalmaz fehérjét, amivel az izmainkat támogatjuk, a feltéttel pedig az ízek szerelmeseinek kedvezünk: az oregánó, bazsalikom, kukorica és paradicsomszósz kiváló kiegészítője ennek a húsételnek, rizzsel tálalva pedig a szükséges energiával is ellátjuk a szervezetünket.

Akik aggódnának, hogy a csirkemell túlságosan száraz, azoknak bátran kijelenthetjük: a fermentált káposztasaláta megadja a kellő zamatosságát az ételünknek. A káposzta ráadásul az egyik legjobb tápanyag a bélrendszerünknek, hiszen segíti az emésztést, tisztítja a bélfalakat. Kell ennél több?

Ezt a főételt azoknak is ajánljuk, akik odafigyelnek az alakjukra, esetleg diétába kezdenek.

Mediterrán csirkemell friss káposztasalátával

Mediterrán csirkemell fermentált káposztasalátával

Fehérjében gazdag ízletes táplálék, ami a bélrendszerünket is támogatja
Előkészület: 5 days
Főzés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: csirkemell, rizs
Tálalás: 4
Kalória: 224kcal
Cost: 2500

Equipment

  • főétel
  • mediterrán
  • csirkemell rizs
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál kukorica
  • 1 kávéskanál
  • 1 csipet bors
  • 0,5 kávéskanál oregánó
  • 0,5 kávéskanál bazsalikom
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 liter víz
  • 20 gramm

Elkészítés

  • A káposztát, hagymát, sárgarépát és uborkát finomra gyaluljuk és összekeverjük. 1 liter vízzel és 20 gramm sóval oldatot készítünk (szintén összekeverjük).
  • Egy fertőtlenített befőttesüvegbe belenyomkodjuk a zöldségeket, majd a sós vízzel felöntjük. Az üveget légmentesen lezárjuk. Ezt körülbelül 20 fokos hőmérsékleten 5 napig érni hagyjuk. Időnként kicsit meglazíthatjuk a befőttes üveg tetejét.
  • A csirkemellett megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy beolajozott tepsibe rátesszük. A tetejét bekenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a kukoricát, bazsalikomot, oregánót és a reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe betesszük alsó és felső sütésen. Nagyjából 40 percig süssük, amíg aranybarnára nem pirul a sajt.
  • Egy lábasban felmelegítünk egy evőkanál olívaolajat, majd ráöntjük a bögre rizst. Egy picit megpirítjuk a rizsszemeket, majd miután kifehéredtek, ráöntjük kétszeres mennyiségű (két bögre) vizet. Közepes lángon időnként kevergetve körülbelül 15 percig főzzük. Végül sóval ízesítsük.
    Mediterrán csirkemell friss káposztasalátával

Tápanyagok

kalória: 224kcal | szénhidrát: 20.4g | fehérje: 155g | zsír: 2.3g | telített zsír: 0.8g | többszörösen telített zsír: 0.3g | egyszeresen telített zsír: 0.8g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 13.7mg | rost: 7.7g | cukor: 11g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: