Medvehagyma pesztó

A pesto az olasz konyha egyik fő szószféléje. Fő összetevője általában a bazsalikom, de milliónyi változata ismert már. Mi most egy igen erőteljes ízű változatát készítettük el medvehagymából, mert imádjuk az ízét. Érdemes megjegyezni, hogy a medvehagyma főként vadon termő védett növény, aminek levelét összesen 2 kg mennyiségig lehet szedni. Tavasszal piacokon érdemes beszerezni. Annál is inkább, mivel több jótékony hatása ismert: serkenti az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő, valamint igen magas C-vitamin tartalma.

Receptünket imádni fogod ha a friss hagymás ízeket szereted, ez esetben fogyaszthatod pirítós feltétként, vagy akár spagettivel is. Persze szigorúan csak akkor ha éppen nem lesz randid 😀 De akkor is javasoljuk kipróbálását, ha ennyire nem vagy badass, mert egy extra fűszerkrémként is érdemes rá gondolni amit mondjuk húsok pácolásánál, különféle ételek ízesítésénél igénybe vehetsz.

medvehagyma pesztó recept

Medvehagyma pesztó

Előkészület: 10 minutes
Elkészítés: 10 minutes
Típus: Előétel, Reggeli, Snack
Konyha: Gourmet, Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 10 adag
Kalória: 28kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

medvehagyma krém

medvehagyma pesztó receptje

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom