A pesto az olasz konyha egyik fő szószféléje. Fő összetevője általában a bazsalikom, de milliónyi változata ismert már. Mi most egy igen erőteljes ízű változatát készítettük el medvehagymából, mert imádjuk az ízét. Érdemes megjegyezni, hogy a medvehagyma főként vadon termő védett növény, aminek levelét összesen 2 kg mennyiségig lehet szedni. Tavasszal piacokon érdemes beszerezni. Annál is inkább, mivel több jótékony hatása ismert: serkenti az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő, valamint igen magas C-vitamin tartalma.
Receptünket imádni fogod ha a friss hagymás ízeket szereted, ez esetben fogyaszthatod pirítós feltétként, vagy akár spagettivel is. Persze szigorúan csak akkor ha éppen nem lesz randid 😀 De akkor is javasoljuk kipróbálását, ha ennyire nem vagy badass, mert egy extra fűszerkrémként is érdemes rá gondolni amit mondjuk húsok pácolásánál, különféle ételek ízesítésénél igénybe vehetsz.

Medvehagyma pesztó
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!