Mikrotápanyagok

A mikrotápanyagok, a makrotápanyagokkal ellentétben nem szolgáltatnak energiát, de alapvető segítő faktorai az anyagcsere működésének. A mikrotápanyagok elsősorban vitaminok (pl. az A, B, C, D, E valamint K vitamin), ásványok (mint a kalcium és foszfor) illetve a nyomelemek (mint a vas, cink, szelén illetve mangán). 

Bár ezekre nagyon kis mennyiségben van szükség az étrendben, mégis kulcsfontosságú étrendi összetevők. A növekedés, energiaszerzés illetve számos egyéb normál funkció sem tudna működni nélkülük.

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom