MSM

Az MSM, a metil-szulfonil-metán rövidítése és elterjedt elnevezése. Az MSM egy szerves vegyület. Fehér, szagtalan, kristályos szerkezetű ásványi anyag, amely nagyon keserű ízzel bír. Minden élő organizmusban jelen van, az emberi szervezetben a negyedik legfontosabb tápanyag. 

Az MSM legismertebb tulajdonsága, hogy képes az emberi szervezetben gyulladást csökkenteni és fájdalmat is csillapítani. Olyan betegeknél, akik kitartóan használják, akár a fájdalomcsillapítóik és gyulladáscsökkentőik lecsökkentése és elhagyása is lehetségessé válik idővel. Az MSM továbbá jótékony hatásokat fejt ki az élet szinte bármely területén. Harcol az öregedés ellen, segíti a vérkeringést, erősíti a váz- és izomrendszert, valamint az idegrendszert is. C-vitaminnal kombinálva enyhíti az allergiás tüneteket. Erősíti az aminosavak és a hormonok funkcióját, de léteznek kutatások melyek szerint a nemi problémákra, vagy pl. a hallásra is jótékony hatással van. Hatásai valóban bámulatosak, ezért sokak szerint a legnagyobb felfedezés a C-vitamin óta. Jótékony hatásai részben a sejtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító képességének tudhatóak be; ezzel lehetővé válik a toxinok ki-és a tápanyagok beáramlása.

Az MSM a hús, a tojás, a baromfihús és a tejtermékek természetes összetevője. Sajnos az ételek feldolgozásakor és tárolásakor gyakran megsemmisül, ezért hasznos külön, táplálékkiegészítő formájában fogyazstani. Kiegészítőkben lévő formáját leginkább a Dél-Louisiana-i Fenyőből vonják ki. Az MSM-et étkezések előtt vagy azokkal együtt, 2-3 alkalommal naponta tanácsos szedni, naponta 1000-200mg mennyiségben. Ez melett MSM krémmel naponta bekenjük a bőrünket.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: