Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 elnevezés zsírsavak egy egész családjára utal. Ennek tetején az alfa-linolénsav helyezkedik el, más néven ALA. Ez a leggyakoribb omega-3 zsírsav, azonban egyszersmind a biológiailag legkevésbé aktív is. Ahhoz, hogy előnyös hatásait élvezhessük, szervezetünknek át kell alakítania más omega-3 zsírsavakká; ilyenek az EPA és a DHA. ez az átalakulási folyamat nem valami hatékony. A körülmények függvényében, csupán az ALA egy kis része fog átalakulni EPA-vá és DHA-vá.

Fajtái:

  • alfa-linolénsav (ALA)    
  • sztearidonsav (STD)    
  • eikozatrién sav (ETE)    
  • eikozatetraénsav (ETA)    
  • eikozapentaénsav (EPA)    
  • Dokozapentaénsav (DPA)    
  • dokozahexaénsav (DHA)
  • tetrakozapentaénsav
  • tetrakozahexaénsav (Nizinsav)

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom