Omega-6 zsírsav (linolsav)

Esszenciális zsírsavként (EFA) a linolsavat is a "jó" zsírok egyikeként tartják számon; javítja az általános egészségi állapotot, elősegíti a kiegyensúlyozott hormontermelést, jó hatással van az ízületekre és a kötőszövetre, elősegíti a fehérjeszintézist és erősíti az immunrendszert, a szaporítószerveket és a központi idegrendszert.

Az Omega-6Zsírsav a telítetlen zsírsavak egy egészséges forrása. Esszenciálisnak, mivel szervezetünk nem képes előállítani, ám mégis szüksége van rá, így ételekkel vagy kiegészítőkkel kell fedeznünk szükségleteinket. A linolsav elsődlegesen növényi olajokban fordul

Az Omega-6 zsírsav könnyen károsodik hő, vagy fény hatására.

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom