Önkéntes gluténmentesség – a puffadás ellenszere?

Az utóbbi években a gabonákról nagyon sok jó és rossz hírt lehetett hallani. Sokan a gabonát okolják a cukorbetegség és a gluténérzékenység kialakulásáért, így egyre gyakrabban fordul elő, hogy egyesek önként is lemondanak a glutént tartalmazó ételek fogyasztásáról, mielőtt érzékelhető anyagcsere-, vagy emésztési probléma alakulna ki.

A régi kultúrákban a gabona alapételnek számított, az emberek étkezéseinek nagy részét a kukorica, a köles, a hajdina, a tönköly, az amaránt tette ki. Ezek a hagyományos, ősi gabonák rendkívül magas vitamin- és ásványi anyagtartalommal rendelkeztek, kalóriában és rostokban gazdagok voltak. A népességnövekedéssel arányosan azonban megnövekedett az igény a gabonatermékekre is, a pénzéhes termelők pedig megváltoztatták a termelési folyamatokat, a végtelenségig nemesített vagy genetikailag módosított gabonákat kezdtek termeszteni. Az őshonos búzák, kukoricafajták a folyamatos nemesítésnek és a permetszereknek köszönhetően fokozatosan elveszítették előnyös tulajdonságaik egy részét, majd a finom liszt bevezetésével tovább csökkent értékük.

A finomított liszt csak a gabona egy részét (a tápanyagok egyharmadát) tartalmazza. Hosszú évtizedek kellettek ahhoz, hogy ráébredjenek, a finomított liszt nem egészséges, rendszeres fogyasztása számos egészségügyi probléma kialakulásához vezethet.

Ezt felismerve vált a Golden Granet márka céljává, hogy az egészségtudatosan táplálkozni vágyó emberek számára olyan glutén- és allergénmentes termékeket gyártson és hozzon forgalomba, melyek magas beltartalmi értékkel bírnak, könnyen emészthetőek, az egészségtudatos, tiszta étrendhez is jól illeszkednek.

A pékáruk, kekszek, desszertek és húshelyettesítők fő alapanyaga a bio köles és a bio hajdina, a két legismertebb lúgosító gabona, melyek megőrizték ősi mivoltukat. Ezeknek köszönhetően a pékáruk élelmi rostokban és fehérjékben gazdagok, illetve csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Többek között nem tartalmaznak olyan allergéneket, mint a tej, a glutén, a szója, dió- és mogyorófélék, illetve élesztőt sem.

A zöld „Fitnesz” logóval ellátott termékek növelt fehérjetartalommal rendelkeznek, szénhidráttartalmuk csökkentett, így fogyókúrás, IR-barát, Candida-diétás étrendbe is beilleszthetőek.

Egészséges és finom termékeik a legkiválóbb alapanyagokból készülnek, génmódosított összetevőktől mentesek. Keresd őket a Golden Granet webáruházban (https://www.goldengranet.com/hu/golden-granet-m11/), viszonteladóiknál (https://www.goldengranet.com/hu/hol-kaphato/) vagy mintaboltjukban (Budapest, Lövőház utca 21.)!

 A CleanEating Magyarország olvasói számára a CLEAN kuponkóddal 10% kedvezményt biztosítanak egészen 2018. december 31-ig!

Az írás fizetett hirdetést tartalmaz.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom