Pesztós rizottó kagylóval

Számos házias és egyszerű clean receptet bemutattunk már, épp itt az ideje az különlegességek felé is vetni egy pillantást. Mai receptünkkel akár ínyenc, egészségtudatos vendégeket is várhatjuk vacsorára. A siker nem fog elmaradni 🙂

pestós rizottó kagylóval diétás recept

Pesztós rizottó fésűkagylóval

Előkészület: 1 hour 20 minutes
Elkészítés: 1 hour 20 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Francia, Gourmet, Japán, Nemzetközi
Tálalás: 3 adag
Kalória: 180kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 csésze rizs barna rizs ajánlott
  • 2 1/4 csésze víz
  • 1 teáskanál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze bazsalikom friss, leveles
  • 2 teáskanál tárkony friss
  • 1/2 csésze zöld hagyma
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 40 dkg fésűkagyló (nagy, vad)
  • 1 csésze koktélparadicsom ez a fotóról hiányzik

Elkészítés

  • Főzd meg a barna rizst jó puha állagúra, úgy hogy a vízbe 1/2 teáskanál tengeri só teszel. Mivel a barna rizs sokáig fől, szánj rá kb. 50 percet. Ez idő alatt elkészül a többi hozzávaló. A rizsre vass pár pillantást közben, vigyázz ne főzd túlzottan szét és ha elfőtt a víz pótold!
  • Egy háztartási robotgépbe tedd a fokhagymát, bazsalikomot, tárkonyt, zöld hagymát, citromlét, 1/2 teáskanál tengeri sót és 1/4 teáskanál fekete borsot. Aprítsd szép egyenletesre és közben adagold hozzá az olívaolajat. Hogy igazán krémes legyen párszor állítsd le a robotgépet és az oldalán leragadt pépet felkavarva még néhány alkalommal aprítsd össze.
  • Melegíts fel 1 teáskanál olívaolajat (vagy kókuszzsírt) egy rozsdamentes acél vagy teflon serpenyőben közepesen magas lángon. Ha túl sok a mennyisége akkor itasd fel egy papírtörlővel. A kagylót szórd meg sóval és borssal, és tedd be a serpenyőben. Süsd 4-6 percig mindkét oldalán (a fésűkagyló vastagságtól függően ez lehet több, vagy kevesebb), amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki és tedd félre.
  • Ha a rizs megfőlt tedd egy nagy tálba és keverd össze a pesztóval, valamit a koktélparadicsommal. Tálalásnál oszlasd el egyenletesen egy tányéron és helyezd a tetejére kagylókat. Díszítheted apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával.

Tápanyagok

kalória: 180kcal | szénhidrát: 20g | fehérje: 6g | zsír: 7g | rost: 5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

%Code111%

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom