A csirkét és a rizst ezúttal újragondoltuk. A karfiolrizs mellé mi egy különlegesen pácolt csirkemellet gondoltunk ki. Mindenképp így próbáld ki, mert szerintünk nagyon egyben vannak az ízek.
[MM_Member_Decision isMember=’false’]
Pikáns csirkemell karfiolrizzsel
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 1 db lime
- 1 dl joghurt (zsírszegény )
- 600 g karfiol
- 1 evőkanál kókuszsír
- 100 g póréhagyma
- 1 kiskanál só
- 2 g metélőhagyma
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zöldségeket megmossuk, a póréhagymát és a metélőhagymát vékony karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira bontjuk. A csirkét 4 szeletbe vágjuk. A lime-ot kicsavarjuk.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a lime levével összekevert joghurtba forgatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
- A karfiolt konyhai aprítógépbe tesszük és kb. rizs méretűre turmixoljuk.
- A zsír felén, közepes tűzön 2-3 perc alatt megpároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük 0,5dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kb. 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
- A megmaradt zsíron serpenyőben oldalanként 5-6 percig sütjük a húst, majd az előmelegített sütőben további 9 perc alatt készre sütjük.
- A karfiollal összeforgatjuk a snidlinget és tányérra rendezzük a hús szeletek mellé.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision membershipId=’2|3′][
Pikáns csirkemell karfiolrizzsel
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 1 db lime
- 1 dl joghurt (zsírszegény )
- 600 g karfiol
- 1 evőkanál kókuszsír
- 100 g póréhagyma
- 1 kiskanál só
- 2 g metélőhagyma
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zöldségeket megmossuk, a póréhagymát és a metélőhagymát vékony karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira bontjuk. A csirkét 4 szeletbe vágjuk. A lime-ot kicsavarjuk.
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a lime levével összekevert joghurtba forgatjuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
- A karfiolt konyhai aprítógépbe tesszük és kb. rizs méretűre turmixoljuk.
- A zsír felén, közepes tűzön 2-3 perc alatt megpároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk a karfiolt, felöntjük 0,5dl vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kb. 4-5 perc alatt puhára pároljuk.
- A megmaradt zsíron serpenyőben oldalanként 5-6 percig sütjük a húst, majd az előmelegített sütőben további 9 perc alatt készre sütjük.
- A karfiollal összeforgatjuk a snidlinget és tányérra rendezzük a hús szeletek mellé.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]