Ahogy közeledünk a tavaszhoz egyre nagyobb az igény az alacsony szénhidráttartalmú ételekre. Mai receptünkben ismét a hagyományos ízekből merítettünk ötletet. Egy igazi, laktató fogást készítettünk, mely csupán 15g szénhidrátot tartalmaz, így bárki megengedheti magának. Fasírtot sovány pulykamellből készítünk, ami nem nagy újdonság ellentétben a szuperdiétás körettel. Elkészítettük ugyanis a létező legjobb hasábburgonya alternatívát. Mindjárt kétfélét is, zellerből és répából. Félsz a zeller kesernyés ízétől? Sebaj! Megmutatjuk azt, hogyan készítsd el úgy, hogy kesernyés helyett édeskés ízt kapj.
Pulykafasirt Répa- és Zellerhasábbal
Hozzávalók
- 300g g pulykamell
- 1 fej vöröshagyma (kis fej)
- 1 teáskanál zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 g zellergumó
- 250 g sárgarépa
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet bors őrölt
- 0.5 teáskanál őrölt kömény
- 0.5 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 csokor petrezselyemzöld (vagy 1 evőkanál szárított)
- 1 teáskanál clean mustár (házi mustár, vagy dijoni mustár)
- 1 teáskanál clean ketchup
- 1 tojás
Elkészítés
- Előkészületek: A lehető legnagyobb zellergumót és répát szerezd be, hogy minél egységesebb hasábokat készíthess. A zellert és a répát hámozd meg, majd vágd egységes szeletekre. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra. A petrezselyemzöldet vágd igen apróra. A sütőt melegítsd elő 250 fokra.
- Egy tálban keverd össze a darált pulykamellet, a tojást, a hagymát , fokhagymát, a zablisztet, a mustárt és a ketchupot, a petrezselyem zöld kisebb részét és egy csipet őrölt borsot.. Jól keverd össze majd formázz belőlük 4 db húspogácsát. A húspogácsákat süsd ki enyhén zsírozott tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Oldalanként kb 6 percig süsd attól függően milyen vastagok lettek.
- Most készítsük el a hasábot! Egy tepsit bélel ki zsírpapírral. és tedd bele a zellerből és a répából készült hasábokat. Öntsd le az olívaolajjal, adj hozzá sót, fokhagyma granulátumot, borsot, az őrölt köményt és a maradék petrezselyemzöldet. A tepsiben kézzel jól keverd össze. Nagyon fontos, hogy minden szeletet vékonyan bevonjon az olaj, és a fűszerezést is így csináld, mert a zeller kesernyés ízét így veheted el legjobban. Vigyázz, hogy ne törd meg a hasábokat. A sütőben alsó-felső sütéssel süsd 20 percig. Nekünk így gyönyörű szépen megsült, de azért időközben érdemes ránézned és esetleg átforgatni, ha szükséges.
- A receptből 2 nagy adag készül. Tálald a képen láthatóan és fogyaszd frissen.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]