Árpagyöngy-saláta
Mennyiség Előkészítés
4adag 30perc
Mennyiség Előkészítés
4adag 30perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az egy szitában árpagyöngyöt most át, majd tedd fel kétszeres mennyiségű vízben főni. Adj hozzá egy teáskanálnyi Himalája sót és miután felforrt fedő alatt, takaréklángon 15 percig főzd.
  2. A mogyoróhagymát vágd félfőre, a paprikát és a paradicsomot kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre. Egy serpenyőben a kókuszzsírt kevítsd fel és egyszerre tedd bele mindet. Sózd, borsozd és add hozzá a cayenne-t. Közepes lángon 3-4 perc alatt rottyantsd össze. Egy félkész, még roppanós állagú lecsót kell kapnod.
  3. Amig az árpagyöngy és a zöldségek készülnek főzd meg a vöröslencsét, hiszen ez igazán gyorsan elkészül. Egy kis lábasban bő vízben készítsd el csupán 4-5 perc alatt, majd szűrd le.
  4. A megfőtt árpagyöngyöt keverd el a zöldségekkel, add hozzá a lencsét, az apróra vágott petrezselymet és koriandert. Reszeld bele a citrom héját majd facsard bele a levét. Add hozzá az evőkanálnyi olívaolajt, majd keverd jól össze.
  5. Ezzel kész is az isteni gerslisaláta, melyet köretként, de akár magában is fogyaszthatsz. A képünkön mi fűszeres szejtáncsíkokkat tálaltunk hozzá.
Megjegyzés

Tipp:Ezt a salátát valóban ezerféleképpen variálhatod. Remekül illik bele akár a grillezett cukkini, vagy padlizsánnal, akár a babfélék, de igazán ütős feta-, vagy kecskesajttal is. Az olaszosabb ízek kedvelő aszalt paradicsommal és bazsalikommal is készíthetik. De aki a friss ízeket szereti az a citrom mellett mentát is rak bele. Természetesen mindenféle apróra kockázott sült húsokkal, vagy akár tonhallal is isteni.