Csirke pak choi

csirkés wok recept
csirkés wok recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirke pak choi
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 496 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 66g 22%
Fehérje: 42g 84%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 700Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 700Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
csirkés wok recept
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirke pak choi
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 496 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 66g 22%
Fehérje: 42g 84%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Első lépésként tedd fel a basmati rizst főni. A jó basmati rizs titka, hogy a rizs mennyiségének a duplája forró vízzel kell felönteni, és nem hideg vízzel felforralni, majd alacsony lángon fedő alatt kell kb. 12 percig párolni. A főzés kezdetekor adj hozzá 1 tk sót is. Fontos, hogy ne kavargasd, csak nézz rá és ha már teljesen elfőtte a levét vedd le a tűzről és lefedve tedd félre bő 5 percre.
  2. A csirkemellet szeleteld vékony, falatnyi darabokra a rostok irányával megegyezően. A vargányát most és szeleteld fel. A kínai kelt szedd leveleire, majd vágd ki a középső, vastagabb részét, a maradékot pedig 2-3 csíkra. A fokhagymát is apríts fel. Mivel az ételt wokban készítjük minden összetevőt mérj ki és készíts kezed ügyébe, mert a wokban gyorsabban készül az étel, így egy percre sem tudod otthagyni.
  3. Wokban 1 ek. kókusz zsírt forrósítsd fel, majd tedd bele a csirkedarabokat. 3-4 percig folyamatos kevergetés mellet pirítsd, majd add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, chilit és a borsot.
  4. Add hozzá gombaszeleteket, a zöldborsót, a szójaszószt és a balzsamecetet, amivel pirítsd további 3-4 percig.
  5. Végül tedd bele a csíkokra vágott pak choit, és tárkonyt, és további 1 percig párold. Miután levetted a tűzről utolsó lépésként keverd hozzá a petrezselyemzöldet. Tálald a basmati rizzsel.
Megjegyzés

Tipp: Ha nincs kéznél kínai kel, akkor elkészítheted hagyományos kellel, vagy akár fejes salátával is.