Hal leves gazdagon

ázsiai jellegű diétás halleves üvegtésztával és buggyantott tojással
halból és üvegtésztából készült leves
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Hal leves gazdagon
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 193 Zsírból származó energia: 45
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 5g 8%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 16g 32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 500 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 500 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
halból és üvegtésztából készült leves
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Hal leves gazdagon
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 193 Zsírból származó energia: 45
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 5g 8%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 16g 32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A répát hámozd meg és szeleteld fel. A póréhagyma fehér részének a felét és a fokhagymát szeletelted vékony karikákra. A tilápiát vágd kockákra, vagy csíkokra. A brokkolit szedd apró rózsáira. A petrezselymet aprítsd fel.
  2. Egy lábasban hevítsd fel kókuszzsírt és öntsd bele a köménymagot és a fokhagymát. Alacsony lángon spirítsd picit, hogy az aromáit kiadja. 2 perc múlva add hozzá a répát és a póréhagymát és sózd meg. Kavargatva pirítsd addig, amíg a póréhagyma üveges nem lesz. Ha kezdene lesülni adj hozzá még kókuszzsírt. Közben egy másik lábasban forralj 6 dl vizet
  3. A hagymás répához add hozzá a halat és a brokkolit. Sózd ismét, add hozzá a kakukkfüvet és öntsd le a forralt vízzel. Alacsony lángon főzd úgy, hogy ne forrjon, csak lassan főljön. Lefedve hagyd így 20 percig. Közben készítsd el a buggyantott tojásokat! Egy lábasban forralj vizet. Sózd meg és most jön a trükkös része: Ha már nagyon forró tegyél bele egy merőkanalat! ebbe a merőkanálba ügyesen üsd bele a tojást és főzd pontosan 5 percig, ne tovább! Ha így főzöd meg, szép gömbölyű tojást kapsz, aminek a sárgája folyékony marad. Tégy így a többi tojással is.
  4. A leveshez add hozzá az üvegtésztát. Figyelem! valódi, azaz mungóbabból készült üvegtésztát használj! Lefedve főzd további 5-5 percig. Vedd le a tűzről és keverd el egy csipet kurkumával. Ettől íze nem lesz, csak szép színe. Majd utolsó lépésként szórd bele a petrezselyemzöldet.
  5. Tálald úgy, hogy minden összetevőből jusson a tányérba. Adj hozzá egy buggyantott tojást is.