Bolognai zöldséges csirkemell

CSirkemell bolognai zöldségraguval- olaszos recept
olaszos recept csirkemellel és zöldségekkel
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.25
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szaftos csirkemell ragu
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 302 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 8g 3%
Fehérje: 51g 102%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
50perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
50perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
olaszos recept csirkemellel és zöldségekkel
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4.25
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szaftos csirkemell ragu
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 302 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 8g 3%
Fehérje: 51g 102%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát szeletekre, a csirkemellet pedig egyforma szeletekre. A répát és a cukkinit reszeld le.
  2. Egy lábasban hevítsd fel a kókuszszírt, majd párold rajta üveghere a hagymát. Ügyelj, hogy a hagyma ne piruljon meg, hiszen most inkább olaszos ízeket szeretnénk. Ezért na használj túl nagy lángot, azonnal sózd meg és folyamatosan kevergesd. Amikor a hagyma üveges add hozzá a fokhagymát, valamint a reszelt répát és cukkinit. Folyamatosan kevergetve picit nagyobb lángon pirítsd 2 percig, majd sózd meg és add hozzá a fűszereket a bors kivételével. kevés (kb. fél deci) vízzel öntsd fel és lefedve, alacsony lángon párold 10 percig.
  3. Amíg a zöldségek párolódnak süsd elő a csirkemellet. Ehhez a szeleteket enyhén sózd, borsod, majd egy serpenyőben közepes lángon süsd úgy, hogy fél perc sütés után a másik oldalára fordítod. Összesen 3-3 fordítás után tedd félre a hússzeleteket.
  4. A zöldséges raguhoz öntsd hozzá a hámozott paradicsomot a levével együtt és tedd bele a hússzeleteket is. Fedő alatt, néha rákeverve főzd további 10 percig. Olyan hőfokot válassz, hogy a szaft enyhén rotyogjon. Ezután add hozzá a paradicsompürét és a borsot. Keverd el és végső lépésként már fedő nélkül főzd 5-6 percig, így kevésbé leveses lesz az ételed. (Ha nincs otthon konzerv hámozott paradicsom, akkor érdemes sós vízben előződnöd pár paradicsomot. Főzés után közvetlenül hideg vízbe téve könnyedén lehúzhatod a héját. Fontos, hogy szabadulj meg tőle, mert az összepöndörödött héjacskák az ételt nagyon elrontják)
  5. Tálaláskor 2 szeletet pakolj egymásra és öntsd le alaposan a raguval és a szafttal. Mivel olaszos ízvilág jól illik hozzá a rukkola, ami a fűszerek emésztését is elősegíti. Díszítsd apróra vágott petrezselyemzölddel.