Clean karácsonyi bejgli

Értékelés
Szavazatok: 8
Értékelés: 4.63
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Clean karácsonyi bejgli
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 1185 Zsírból származó energia: 482
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 53.5g 82%
Szénhidrát: 75g 25%
Fehérje: 60g 120%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
70perc
Költség ~800Ft/bejgli
Hozzávalók
Ennyi adagra: rúd
Elkészítési idő
70perc
Költség ~800Ft/bejgli
Hozzávalók
Ennyi adagra: rúd
Értékelés
Szavazatok: 8
Értékelés: 4.63
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Clean karácsonyi bejgli
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 1185 Zsírból származó energia: 482
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 53.5g 82%
Szénhidrát: 75g 25%
Fehérje: 60g 120%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet daráld meg, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritrit felét és a kókusztejet. Deszkán gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe állni egy órára.
  2. A tésztát vedd ki a hűtőből, majd óvatosan nyújtófával nyújts el. Közben hintsd meg zab- vagy kókuszliszttel azért, hogy ne ragadjon túlzottan.
  3. Daráld le a mákot és a diót, majd add hozzá a maradék eritritet, a citromok lereszelt héját és egy citrom levét. Ha szereted, megszórhatod mazsolával is, vagy “szuperfúdosíthatod” goji bogyóval. Keverd össze jó alaposan.
  4. A tésztát helyezd egy könnyen feltekerhető ruhára, vagy sütőpapírra. A mákos tölteléket kend szét rajta, majd óvatosan tekerd fel.Ha kész, a maradék tojássárgájával kend meg a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben süsd 200 fokon aranybarnára, kb. 25 perc alatt.
Megjegyzés

Tipp: ez egy meglehetősen vékony tésztás, “diétás” változat. Ha a vastagabb tésztával szereted, akkor egyszerűen csak készítsd arányaiban több hozzávalóból.