Clean karácsonyi bejgli

A mákos bejgli a karácsonyi feeling legalapvetőbb elemei közé tartozik, közvetlenül a hóesés után és a Reszkessetek betörők előtt. 🙂

Ha az egészséges étrend híve vagy, akkor sem kell lemondanod kedvenc karácsonyi sütidről, mert receptünkben egy cukor-, laktóz- és gluténmentes (vagyis a zabba feltételesen kerülő elenyésző mennyiségű gluténnel. Ha ez zavar a recepthez GM zabot kell vásárolnod!) változatban mutatjuk be a bejgli készítését.

Ráadásul méregdrága lisztkeverékekre sem lesz szükséged! Alapreceptünket otthon tovább tökéletesítheted vagy személyre szabhatod. Például, ha nincs gondod a gluténnal, akkor némi búzasikér hozzáadásával még nagyobb lehet a siker (haha 🙂 ) és a fehérjetartalom is.

Ezzel a receptünkkel kívánunk kellemes karácsonyt neked!

Clean karácsonyi bejgli

Bejgli clean módra! Klasszikus karácsonyi recept egészséges kivitelben.
Előkészület: 1 hour 10 minutes
Elkészítés: 1 hour 10 minutes
Típus: Desszert, Snack
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Nemzetközi
Tálalás: 1 rúd
Kalória: 1185kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 90 g GM zabpehely
  • 1 kanál GM zabliszt vagy kókuszliszt
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 3 tojás
  • 80 g eritritol (de lehet stevia, xilit, vagy méz is)
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • 60 g mák
  • 15 g dió
  • 15 g mazsola ízlés szerint
  • 2 citrom
  • 3 evőkanál kókusztej

Elkészítés

  • A zabpelyhet daráld meg, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritrit felét és a kókusztejet. Deszkán gyúrd össze, majd tedd a hűtőbe állni egy órára.
  • A tésztát vedd ki a hűtőből, majd óvatosan nyújtófával nyújts el. Közben hintsd meg zab- vagy kókuszliszttel azért, hogy ne ragadjon túlzottan.
  • Daráld le a mákot és a diót, majd add hozzá a maradék eritritet, a citromok lereszelt héját és egy citrom levét. Ha szereted, megszórhatod mazsolával is, vagy “szuperfúdosíthatod” goji bogyóval. Keverd össze jó alaposan.
  • A tésztát helyezd egy könnyen feltekerhető ruhára, vagy sütőpapírra. A mákos tölteléket kend szét rajta, majd óvatosan tekerd fel.Ha kész, a maradék tojássárgájával kend meg a tetejét.
  • Előmelegített sütőben süsd 200 fokon aranybarnára, kb. 25 perc alatt.

Notes

Tipp: ez egy meglehetősen vékony tésztás, “diétás” változat. Ha a vastagabb tésztával szereted, akkor egyszerűen csak készítsd arányaiban több hozzávalóból.

Tápanyagok

kalória: 1185kcal | szénhidrát: 75g | fehérje: 60g | zsír: 53.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: