Clean vörös bársony (red velvet) sütemény

red velvet sütemény diétás recept recept
vörös bársony torta szelet. Egészséges és diétás recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Clean vörös bársony (red velvet) sütemény
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 100 Zsírból származó energia: 59
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6.5g 10%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 2.5g 5%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség kb 150Ft/szelet
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
A tésztához:
Ennyi adagra: szelet
A krémhez
Elkészítési idő
30perc
Költség kb 150Ft/szelet
Hozzávalók
Ennyi adagra: szelet
A tésztához:
Ennyi adagra: szelet
A krémhez
vörös bársony torta szelet. Egészséges és diétás recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Clean vörös bársony (red velvet) sütemény
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 100 Zsírból származó energia: 59
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6.5g 10%
Szénhidrát: 10g 3%
Fehérje: 2.5g 5%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A céklát hámozd meg és vágd apró kockákra. A krémhez való kesudiót vízbe áztasd be legalább 2 órára. A datolyát magozd ki és vágd kisebb darabokra.
  2. A "tészta" összetevőit tedd egy konyhai aprítóba és aprítsd addig amíg megközelítőleg egynemű lesz. (Itt megjegyzem, hogy dió helyett használhatsz más magfélét is, vagy akár készítheted csak kesudióból is. Rizsszirup helyett pedig nyugodtan használhatsz bio juharszirupot, vagy agavé-t is. A kesudiót viszont nem érdemes kihagyni. )Kóstold meg, ha nem elég édes még adj hozzá rizsszirupot. Ha kész egy kisméretű tepsit bélelj ki sütőpapírral és egyenletesen oszlasd el benne a krémet. Tedd a fagyasztóba néhány órára.
  3. A beáztatott kesudiót szűrd le és a többi hozzávalóban tedd a konyhai aprítóba. Aprítsd addig, amíg teljesen egynemű krémet kapsz. Ezt a már fagyos tiszta alapra vidd fel egyenletesen és legalább egy órára tedd a fagyasztóba.
  4. Amikor megszilárdult a krém vágd fel egyenletes darabokra. Nekünk 16 db kb 4*4 cm méretű szelet készült. Pár perc múlva fogyaszthatod is. Ezután a maradék szeleteket tartsd hűtőben, vagy fagyasztóban.