Tudjátok a ratatouille a francia lecsó, amit már készítettünk egy receptben egy óriási céklás macokkal. Na ez most teljesen más ratatouille lesz, amivel voltaképpen semmi gond nincs, hiszen ahogy mi magyarok, a franciák is ezerféleképpen készítik a lecsót. Mostani változatunk egy olyan fűszerezést kap, amit állítom még nem éreztél. de a lényeg, hogy rengeteg csicseriborsót használunk (ez tudjátok egy remek vegan fehérjeforrás). Az étel egyben laktató és frissítő is. Előbbi tulajdonságát az adagonként 14g protein és 37g jóféle szénhidrát, na meg a sok növényi rost biztosítja, míg utóbbit az, hogy pontosan úgy készítjük el ahogy kell! Így tehát elkerüljük a csicseri és a padlizsán esetleges mellékízét, amit így biztosan nem fogja elrontani az általam kitalált abszolút formabontó fűszerezést.
Az ételt egyébként ebédre és vacsorára is eheted. De ha még laktatóbb főételként szeretnél rá gondolni, akkor kipróbálhatod párolt basmati rizzsel is. Induljon hát a buli a szájban! Készítsd el velünk életed első csicseris francia lecsóját és válj rabjává örökre! 🙂
Csicseriborsó ratatouille
Hozzávalók
- 350 g csicseriborsó (dobozos)
- 2 db padlizsán
- 2 db cukkini
- 5 db paradicsom
- 1 db kápia paprika vagy kaliforniai
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál bors őrölt
- 2 teáskanál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 evőkanál szezámolaj
- bazsalikom friss
- 0.5 db lime
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A padlizsánt kockázd fel majd tedd félre megsózva 10 percre. Ezután minden többi zöldséget kockázz fel azonos méretőre.
- Egy nagy tepsibe öntsd a felkockázott zöldségeket. A padlizsánt először csöpögtesd le és úgy add hozzá. Add hozzá az egész fej fokhagymát de úgy, hogy gerezdekre szeded, azonban nem hámozod meg. Így picit különlegesebb aromát ad az ételnek. Sózd, öntsd rá a szezámolajat és keverj jól el mindent, majd tedd a sütőbe 25 percre. (Ha roppanósan szereted a zöldségeket, akkor 15 is elég lesz. A rozmaringot a serpenyő közepére egyben tedd!
- Amíg a zöldségek sülnek a csicseriborsót alaposan áztasd le, hogy elkerüld a kellemetlen mellékízt. 25 perc elteltével vedd ki a tepsit és add hozzá csicseriborsót, az őrölt borsot és a kakukkfüvet és facsard rá a félbevágott lime levét. Óvatosan keverd át, majd tedd vissza a sütőbe további 10 percre. (Mivel én imádom egy kis cayenne borsot is adtam hozzá.)
- Amint elkészült tálalhatod is. A tökéletes ízharmóniáért tálalás után apróra vágott friss bazsalikomlevéllel szórd meg, ez legalább annyira fontos, mint a kakukkfű és a lime. (Szárított bazsalikom szószokba való, ha csak az van otthon akkor inkább hagyd ki)
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]