Csirke kókuszos limeszószban
Mennyiség Előkészítés
2adag 40perc
Mennyiség Előkészítés
2adag 40perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előkészületek: A csirkemellet vágd két egyforma szeletre, húslapítóval picit lapítsd ki. A lime-to alaposan mosd meg,majd reszeld le a héját és facsard ki a levét. A fehérhagymát és a koriandert vágd apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt. A húst oldalain sózd és borsozd, majd süsd nagy lángon az alaposan felhevített serpenyőben mindkét oldalát. Ha kész vedd ki és tedd félre.
  3. A serpenyőben a maradék kókuszzsíros szaftba tedd a felaprított fehérhagymát, sózd és alacsony lángon párold meg. Add hozzá a félbevágott chilit, majd öntsd fel a clean alaplével (tudjátok: sima, szűrt zöldségleves). Add hozzá a lime levét, a koriandert, a sót és a fehérborsot. amikor forr, vedd le a lángot és rotyogtasd 5 percig. Ezt követően add hozzá a kókusztejet, keverd el, majd még mielőtt felforr add hozzá a tápióka keményítőt. Keverd alaposan addig, amíg besűrűsödik. Az utolsó percben keverd hozzá a lime reszelt héját. (Megj.: Fontos,hogy valódi, konzerv kókusztejet használj, ne dobozos kókuszital, és ne vizezett “light” kókusztejet! A tápiókakeményítőt akár elhagyhatod, az csak arra jó, hogy krémesebb szaftot kapj. Igazából mi is így tettünk, így a fotón látható hígabb szaftot kapod.)
  4. A szószt öntsd a húsra, és szórd meg egy kevés korianderrel. A legjobb valamilyen egészséges tésztával enni (mi Rédei tönköly fusilit választottunk)
Megjegyzés

Tipp: Készítheted úgy is, hogy a húst fékészere sütöd elő, majd a kókusztejes mártásban sütöd készre. Így puhább, de ízesebb húst kapsz a pirult, grillhús helyett.