Csirkesült brokkolival, kesudiómártással

diétás csirkemell és brokkoli recept
csirkemell, brokkoli és kesudió recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirkesült brokkolival, kesudiómártással
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 326 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Szénhidrát: 9g 3%
Fehérje: 44g 88%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb. 750 Ft /adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb. 750 Ft /adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
csirkemell, brokkoli és kesudió recept
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Csirkesült brokkolival, kesudiómártással
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 326 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Szénhidrát: 9g 3%
Fehérje: 44g 88%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát aprítsd kockákra, a fokhagymát szeletekre. A brokkolit szedd rózsáira. A csirkemellet vágd fel apró kockákra.
  2. A brokkolit enyhén párold meg enyhén sós vízben. Elég 5 percig párolni, ne legyen túl puha. Ne használj túl sok vizet csak amennyi feltétlenül szükséges (ennek lesz jelentősége) Ha kész szűrd le a levét és tedd félre.
  3. A kesudiót egy serpenyőben picit pirítsd meg, majd tedd félre. Az apróra vágott csirkemellet sózd, borsozd és kevés kókuszzsíron szintén süsd meg süsd meg.
  4. A felszabadult serpenyőben a maradék kókuszzsíron pirítsd üvegesre a vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Sózd meg. Amikor már üveges add hozzá a brokkolit és 2-3 perc alatt forgasd össze picit magas lángon.
  5. Tedd egy erős aprítógépbe a kesudiót, két gerezd fokhagymával, a citromlével és a brokkoli főzőlevéből kb. 1.5 decivel (azért kell kevés vízben főzni, hogy ide több aromát hozzon) és a maradék fűszerekkel. Mindezt alaposan turmixolj össze, amíg teljesen egynemű nem lesz.
  6. Keverd hozzá a kesudiós szószt a brokkolival és a csirkemellel és egy perc alatt forrald össze.
Megjegyzés

Tipp: Egy csipet cayenne borssal még pikánsabbá teheted! 🙂
A recept a 2015-ben, a kitchenbox kft számára írt receptünk továbbfejlesztése. Fotó: Kitchenbox.hu