Cukkini krémleves
Mennyiség Előkészítés
4adag 50perc
Mennyiség Előkészítés
4adag 50perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Előkészületek: a vöröshagymát vágd apróra, a cukkinit nagyobb kockákra, a fokhagymát gerezdekre.
  2. A kókuszzsíron dinszteld meg a vöröshagymát. Sózd, add hozzá a fokhagymát, majd a kockára vágott cukkinit. Közepes lángon kevergetve dinszteld együtt amíg a cukkini puha nem lesz.
  3. Öntsd fel a clean alaplével (Ez voltaképpen leszűrt, ízes zöldségleves). Fedő alatt hagyd pár percig főlni, majd egy botmixerrel alaposan pürésítsd össze.
  4. Sózd és add hozzá a borsot, Egy keveset szedj külön tálkába és keverd el a kókuszjoghurtba, majd ezt keverd el az alacsony lángon főlő levessel. (Természetesen sima natúr joghurttal is sikerülni fog.)
  5. Utolsó lépésként add hozzá a zablisztet, folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Zabliszt helyett használhatsz fel mennyiségű tápiókakeményítőt is.
Megjegyzés

Tipp: Ha szereted picit savanykásan akkor egy kis citromot facsarj bele. Ettől a színe is élénkebb lesz. További ízesítésként petrezselyemzöldet, egy pici cayenne borsot is tehetsz bele.