Cukkinis-pisztáciás csirketekercsek

diétás csirketekercs cukkinival és pisztáciával
diétás csirketekercs cukkinival és pisztáciával
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 3.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Cukkinis-pisztáciás csirketekercsek
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 236 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 3g 1%
Fehérje: 36g 72%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
25perc
Költség Kb. 450Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
25perc
Költség Kb. 450Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
diétás csirketekercs cukkinival és pisztáciával
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 3.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Cukkinis-pisztáciás csirketekercsek
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 236 Zsírból származó energia: 68
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7.5g 12%
Szénhidrát: 3g 1%
Fehérje: 36g 72%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A cukkiniket hosszában vágd kb. 3 mm vastag szeletekre. A csirkemelleket középen vágd félbe, majd lapjával ketté, így egy csirkemellből tehát 4 szelet lesz. Klopfold ki a szeleteket olyan vékonyra amilyenre csak tudod. Légy óvatos, ne lyukaszd ki a husikat! Klopfolás után hintsd meg a csirke szeleteket sóval.
  2. Egy aprítógépben krémes állagúra dolgozd össze a tölteléket, azaz a csirke, a cukkini és a só kivételével mindent. A kész tölteléket oszlasd el egyenletesen a hús szeleteken és tekerd fel. Ha a hústekercsek elkészültek szorosan tekerd köréjük a cukkini szeleteket és szúrd át fogpiszkálóval. Ha a hús szélesebb, mint egy cukkiniszelet akkor sincs gond! Ez esetben tekerj mellé egy másikat is és az egészet vágd el a találkozásuknál. Hogy a falatkák szépek legyenek és a sütés közben is jól illeszkedjenek egy éles késsel vágd le a felesleget a szélükről úgy, hogy minél egyenesebb felületet kapj.
  3. Egy felforrósított serpenyőben minimális olívaolajon süsd meg a kis tekercseket. Sütés közben fordítsd rajta párszor, hogy minden oldalról egységesen süljenek.