Diétás Naan kenyér házilag

Diétás, paleo naan kenyér recept házilag
naan kenyér házilag
Értékelés
Szavazatok: 10
Értékelés: 4.2
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás Naan kenyér házilag
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 198 Zsírból származó energia: 144
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 16g 25%
Szénhidrát: 8g 3%
Élelmi rostok: 6g 24%
Fehérje: 4g 8%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség ~250Ft/kenyér
Hozzávalók
Ennyi adagra: db
Elkészítési idő
30perc
Költség ~250Ft/kenyér
Hozzávalók
Ennyi adagra: db
naan kenyér házilag
Értékelés
Szavazatok: 10
Értékelés: 4.2
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás Naan kenyér házilag
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 198 Zsírból származó energia: 144
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 16g 25%
Szénhidrát: 8g 3%
Élelmi rostok: 6g 24%
Fehérje: 4g 8%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Serpenyőt és sütőt is használunk, ezért első lépésben melegíts elő egy sütőt 200 fokra.
  2. Keverd össze a száraz hozzávalókat és adj hozzá egy teáskanál sót is. A legjobb, ha nem tálban kevered, hanem egy műanyagkancsóban, mivel ez nagyban megkönnyíti a tészta adagolását. Mi Nature cookta márkájú low-carb keményítőt használtunk, a felszívódó szénhidrát mennyisége ezzel lesz igazán alacsony.
  3. Add hozzá a kókusztejet és keverd egyenletesre. Ha szükséges pici vízzel hígítsd. Akkor jó, ha a palacsintatésztánál egy picit sűrűbbet kapsz. Fontos, hogy valódi, sűrű kókusztejet használj, tehát ne az hígított, pl. Alpro márkájú kókuszitalt, hanem a sűrű eredeti kókusztejet válaszd. Mi cocomast használtunk.
  4. Egy tapadásmentes serpenyőbe egyenként kezd el sütni a tésztát. Az egyenlő adagokat öntsd óvatosan, de folyamatos lendülettel a serpenyőbe, így kapsz egyenletes kör alakú tésztát. Ne ijedj meg ha a tészta felpúpozódik, ennek pont ilyennek kell lennie 🙂 Süsd oldalanként 3 percig.
  5. A félkész naan kenyereket tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süsd további kb 10-15 percig, attól függően mennyire ropogósan szereted. Félidőben fordítsd meg. Miután kivetted pihentesd pár percig fogyasztás előtt. Az így készült naan 3-4 napig eláll, hűteni nem szükséges.
Megjegyzés

Tipp: Bátran gondol újra a fűszerezését! Készítsd pl. zöldfűszeres, füstölt paprikás,  vagy garam masala változatot.