Édesburgonyakéregben sült halfilé

Édesburgonyás sült hal

Édesburgonyás sült hal
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Édesburgonyakéregben sült halfilé
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 320 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Telített zsírok: 1g 5%
Transzzsír: 0g
Szénhidrát: 25g 8%
Élelmi rostok: 4g 16%
Fehérje: 35g 70%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
20perc
Költség ~1000Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Ennyi adagra: adag
Az öntethez:
Elkészítési idő
20perc
Költség ~1000Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Ennyi adagra: adag
Az öntethez:
Édesburgonyás sült hal
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 4
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Édesburgonyakéregben sült halfilé
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 320 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Telített zsírok: 1g 5%
Transzzsír: 0g
Szénhidrát: 25g 8%
Élelmi rostok: 4g 16%
Fehérje: 35g 70%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: Az édesburgonyát hámozd meg és reszeld le. A lime levét facsard ki. A halszeleteket olvaszd ki. A tojást törd fel és csak 1 sárgáját hagyj meg, majd verd fel alaposan.
  2. Az öntet hozzávalóit egy turmixgéppel keverd össze, majd tedd a hűtőbe állni. A reszelt édesburgonyát keverd el a felvert tojás felével és sóval és felhasználásig tedd a hűtőbe. Ha nem érzed elég sűrűnek egy kis zablisztet is keverj hozzá.
  3. Melegítsd fel egy serpenyőben a kókuszzsírt. Annyi zsírt használj, hogy kb. 1 cm vastagon tudja ellepni a halat. A halat forgasd meg a só, pirospaprika és zabliszt keverékében, majd a felvert tojásokban úgy, mint amikor húst szokás panírozni, de a morzsa itt elmarad 🙂
  4. Tedd a már forró kókuszzsírba, majd a tetejére púpozz a tojásos reszelt reszelt édesburgonyát. (Fontos, hogy a zsír forró legyen, hogy azonnal süljön és ne ázzon az étel) Ilyenkor jó ha kézzel összenyomkodod, hogy jobban tapadjon, esetleg rányomhatsz egy sütőlapáttal is. Süsd 3-4 percig, majd fordítsd meg és ismételd meg ugyanezt a másik oldalán is. Miután kivtetted papírtörlővel itasd le a fölösleges zsiradékot.
  5. Mivel a köret funkcióját az édesburgonya betölti már csak a korianderes öntettel és salátával ajánljuk fogyasztani. Aki diétázik, az öntetet elhagyhatja.
Megjegyzés

Tipp: Az édesburgonyát elkeverheted reszelt répával és lila hagymával, így egy különlegesebb édeskés, hagymás ízt kapsz, ami nagyon jól passzol houuá.