Fitt töltött karalábé

Töltött karalábé - fitt recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Fitnesz töltött karalábé
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 373 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 43g 14%
Fehérje: 30g 60%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
90perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
90perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Fitnesz töltött karalábé
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 373 Zsírból származó energia: 81
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 9g 14%
Szénhidrát: 43g 14%
Fehérje: 30g 60%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: Főzd meg a rizst. A karalábé leveleit vágd le és tedd félre. Fontos, hogy olyan karalábét válassz aminek szép levelei vannak, hiszen ezt is használni fogjuk. A gumókat mosd meg és vékonyan hámozd meg. A répát és a hagymát hámozd meg és vágd fel apróra. A fokhagymát vágd szeletekre.
  2. A neheze most jön! A karalábék közepét ki kell vágnod még pedig úgy, hogy vékony, max. 1 centis külső maradjon. Erre a legjobb egy célszerszámot használni, azaz karalábévájót. Ha ez nincs kiskanállal is meg tudod oldani, én is így csináltam. A kivájt belsőt tedd félre még szükség lesz rá.
  3. A kókuszzsír felét tedd egy lábasba, majd add hozzá a hagyma és a répa felét, valamint a karalábé belsejét. Kezd el pirítani, majd sózd meg. Vedd vissza a lángot és párold picit, majd öntsd fel egy nagy pohár vízzel, add hozzá a szeletelt fokhagymát és fedő alatt, alacsony lángon főzd.
  4. Amíg a zöldséges alap fől töltsd meg a karalábét! Keverd össze a darált csirkemellet, a rizst, a a maradék hagymát és a répát. Ha hagytál még a karalábé belsejéből azt is beleteheted apróra vágva. A petrezselyem felét vágd apróra és add hozzá. Sózd, borsozd és mehet bele a fokhagyma por és ha szereted a csípőset a cayenne bors is. Üsd hozzá a tojást és kézzel jól keverd össze. Ezt a tölteléket alaposan nyomkodd be karalábé gumókba. Ügyelj arra hogy szoros legyen, ekkor nem fog kifőni belőle. Ha készen van tedd a lábasba főlni.
  5. Egy másik lábasban forralj vizet és a karalábé leveleit egy percig főzd. ennek hatására könnyen fel tudod tekerni ezt is. A maradék töltelékkel töltsd meg a leveleket. Hajtsd be minden oldalról és tekerd fel jó szorosan, majd ez is mehet a lábasba. Így lefedve alacsony fokozaton főzd addig amíg a karalábé teljesen megpuhul. Ez nálunk 45 perc volt. A hőfok fontos, mert ha nagyon bugyog a víz akkor a töltelék szét fog esni. Fontos, hogy a víz a lábasban addig érjen, hogy a gumókat ellepje, de a legteteje még kiérjen belőle. Valahogy így:
  6. Ha már 20 perce fől, akkor kezd elkészíteni a rántást. Mivel egy fitt ételről van szó egy nagyon könnyed rántást készítünk. Ehhez egy evőkanál kókuszzsírt olvassz, majd egy evőkanál zablisztet keverj hozzá. Tűzön folyamatosan kevergesd 1-2 percig, majd egy evőkanál levet adj hozzá a lábasból. ezzel is keverd el jól, majd az egészet öntsd a lábasba. Adj hozzá egy evőkanál kókuszkrémet, Pl Cocomas krémet. Óvatosan keverj rá, majd lefedve főzd készre a töltött karalábét.
  7. Ha a gumók már jó puhák, akkor szedd ki egy tányérra és a főzőlevet egy kis mustárral megízesítve botmixerrel dolgozd krémesre. Ilyenkor esetleg még ízesítheted egy kis borssal, vagy további petrezselyemmel.