Juicy Lucy tonhalfasirt

Jucy Lucy diétás tonhalfasirt akár hamburgerbe is
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Juicy Lucy tonhalfasirt
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 148 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 7g 2%
Fehérje: 16g 32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb 300 Ft/fasirt
Hozzávalók
Ennyi adagra: fasirt
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb 300 Ft/fasirt
Hozzávalók
Ennyi adagra: fasirt
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Juicy Lucy tonhalfasirt
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 148 Zsírból származó energia: 54
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 6g 9%
Szénhidrát: 7g 2%
Fehérje: 16g 32%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A répát és a lila hagymát hámozd meg, majd vágd fel nagyobb részekre. Tedd együtt egy konyhai aprítóba és aprítsd nagyon finom, szinte krémes állagúra. Hiszed, vagy sem, de ez a krémes keverék fogja a száraz tonhalat marhahússá változtatni 🙂 Azonban fontos, hogy ne reszeld, hanem tényleg krémesre aprítsd, mert sűrítő feladatot is ellát, így a liszt egy részét is kiválthatjuk. Használj egy kisebb répát, hogy ne dominálja túl a húspogácsa ízét.
  2. A tonhal levét szűrd le. Ügyelj, hogy egyáltalán ne maradjon nedves! Fontos, hogy sós lében lévő tonhaltörzset vásárolj. Tehát ne olajban ázzon és ne aprított tonhal, hanem valódi törzs legyen. A leszűrt tonhalat egy nagyobb tálban villával aprítsd a lehető legkisebb darabokra. Ehhez add hozzá az előbb elkészített hagymás-répás keveréket, egy tojást, egy púpos teáskanálnyi mustárt (ha szereted pikánsabban lehet kettő is), egy evőkanál tönköly lisztet (ami lehet akár más, gluténmentes liszt is). Fűszerezd borssal és chilivel és csak visszafogottan sózd, hiszen a feta igencsak sós. Keverd alaposan el és hagyd állni 10 percig.
  3. A fetát vágd fel vékony, akkora szeletekre melyekkel még meg tudod tölteni a pogácsákat. A kókuszzsírt tedd fel egy serpenyőben közepes lángon. És most jön a lényeg: Oszd 4 részre a tonhalas krémet. A 4 egyenlő adag felét véve formázz tenyér méretű lapos pogácsákat. Közepébe tégy fetát majd a másik felét igazítsd rá. Ügyelj, hogy a széleknél jól összetapadjon. Az így készült pogácsákat mindkét oldalról szitázd meg liszttel és tedd a serpenyőbe sülni. A legjobb, ha egyenként csinálod, mielőtt a pogácsák beszívják a lisztet, hiszen így kellemes vékony roppanós rész fogja körbe venni, amikor elkészült. Persze enélkül is kisütheted, de fasírtonként 2g extra szénhidrát bőven megéri az élményt. 🙂
  4. Ha már forró a zsír akkor tedd bele a fasírtokat és süsd mindkét oldalon addig, amíg alaposan megpirul. Ez kb 5-6 perc. Sütés során fontos, hogy kicsit több zsiradék vegye körül a pogácsákat, ezért ha a serpenyőd nagyobb adj hozzá még kókuszzsírt. Ne aggódj, mert csak kis részét fogja beszívni. Természetesen ahogy elkészült itasd le róla papírtörlővel. Nálunk 4 méretes fasírt készült. Vacsorára salátával, ebédre rizzsel, vagy zellerhasábbal, de igazi Juicy Lucy, azaz hamburgerként is nagyszerű.