Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka

karajjal és cukkinivel töltött cékla lepcsánka recept
karajjal és cukkinivel töltött cékla lepcsánka recept
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 3.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 417 Zsírból származó energia: 140
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 15.5g 24%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 43g 86%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
70perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A céklás lepcsánkához
Ennyi adagra: adag
A karajos töltelékhez
Elkészítési idő
70perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A céklás lepcsánkához
Ennyi adagra: adag
A karajos töltelékhez
karajjal és cukkinivel töltött cékla lepcsánka recept
Értékelés
Szavazatok: 4
Értékelés: 3.75
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 417 Zsírból származó energia: 140
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 15.5g 24%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 43g 86%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A céklát és egy fej hagymát hámozz meg és reszelj le. Egy fél hagymát vágj félfőre. A sertéshúst és a cukkinit 1-1 centi vastag egyenletes csíkokra vágd fel. A tojást verd fel.
  2. A reszelt céklát szórd meg himalája sóval, keverd el és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel alaposan facsard ki a lét, amit a só vont ki belőle.
  3. A kifacsart céklához add hozzá a reszelt lilahagymát, valamint vágd bele a petrezselyemzöldet. Az lereszelt zöldségeket jól keverd el az összes többi hozzávalóval (kivétel a zsiradék) és lefedve hagyd állni 10 percig. A búzasikértől igazán jó állaga lesz, melyet akár tekerni is lehet, viszont ha ez nincs kéznél, vagy gluténmentesre szeretnéd készíteni, akkor mindenképp adj hozzá még további 10g zablisztet, ellenkező esetben a nagyméretű lepcsánka könnyen szétesne.
  4. A kókuszzsírt forrósítsd fel egy palacsinta sütőben. Szedj bele egy merőkanálnyit a céklás masszából, gyorsan egyengesd ki úgy, hogy kb. tányér méretű, kör alakú és 1 centinél vékonyabb legyen. így süsd oldalanként 3-4 percig közepes lángon. A palacsintasütőből kivéve tedd papírtörlőre és picit nyomogasd át, hogy a felesleges zsiradéktól megszabadulj.
  5. Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt és kezd el sütni a félfőre vágott hagymát. A sertéshúst enyhén sózd és borsozd, majd tedd a serpenyőbe, add hozzá a szójaszószt és gyakran rázva, közepes lángon süsd. (Figyelem! Ha nem csökkentett nátriumtartalmú szójaszószt használsz, akkor a hús sózását érdemes elhagyni, különben túl sós lesz!.) Amikor a hús széle már mindenhol fehér add hozzá a cukkinit és süsd tovább alkalmanként összerázva. Sütés közben ha szükséges pótold a zsiradékot. Ha szereted a picit csípős ízeket, akkor adj hozzá cayenne borsot is. Összesen kb. 15 percig kell sütni, akkor jó, ha a cukkini már puha, a hús széle pedig megpirult. Az utolsó percben érdemes hozzáadni egy kis apróra vágott petrezselymet.
  6. A nagy lepcsánkát tedd egy tányérra, felére pakolj a húsból és a cukkiniből, majd a másik felét hajtsd rá. Díszítésként szórd meg petrezselyemmel.