Karfiol steak paradicsomsalátával

karfiolsteak paradicsom salátával diétás vegan recept
karfiolsteak paradicsom salátával diétás vegan recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karfiol steak paradicsomsalátával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 243 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 9g 18%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 400Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség Kb. 400Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
karfiolsteak paradicsom salátával diétás vegan recept
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karfiol steak paradicsomsalátával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 243 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Szénhidrát: 24g 8%
Fehérje: 9g 18%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A karfiolt vágd ketté, majd a középső felületeiről ujjnyi vastag szeleteket vágj le. Ügyelj arra, hogy a karfiol közepéből vágd ezeket a szeleteket, hogy a torzsa szépen összetartsa. Ha elég nagy a karfiol akkor 4 szeletet fugsz tudni vágni. Kisebb fej esetén csak két szeletet kapsz. A receptben a karfiolnak csak ezt a részét használjuk. A maradékot tedd hűtőbe, jó lesz például levesbe.
  2. 240 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A karfiol szeleteket vékonyan, de egyenletesen kend meg olvadt kókuszzsírral, vagy olívaolajjal. A legjobb, ha szórófejes flakonnal tudsz dolgozni. A szeleteket sózd és borsozd, majd tedd a sütőbe 20-25 percre. A sütési idő felénél fordítsd meg, hogy mindkét oldalon egyenletesen piruljon meg.
  3. A paradicsomot szeleteld nagy kör alakú szeletekre, a lila hagymát és az olívabogyót pedig ahogy szereted (mi apróbb darabokra vágtuk, lásd a fotót), keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, egy kevés sóval, a fél citrom kifacsart levével. Majd szórd meg az apróra vágott.petrezselyemzölddel.