Karotin leves tojástekerccsel

Leves paradicsommal és répával
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karotin leves tojástekerccsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 212 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Kálium gmg 0%
Szénhidrát: 16g 5%
Fehérje: 6.5g 13%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
70perc
Költség Kb. 400 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
70perc
Költség Kb. 400 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Karotin leves tojástekerccsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 212 Zsírból származó energia: 108
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 12g 18%
Kálium gmg 0%
Szénhidrát: 16g 5%
Fehérje: 6.5g 13%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A répát hámozd meg és szeleteld fel. A paradicsomot és a vöröshagymát vágd apróra.
  2. Egy lábasba tedd az olívaolajt, a feldarabolt répát és egy csipet sóval alacsony lángon, néha megkeverve párold 10 percig. Ekkor add hozzá az aprított hagymát és párold további 5 percig.
  3. Ha a répa már puha reszeld a lábasba fokhagymát, add hozzá a paradicsomot, az eritritolt és a fűszereket. Ha nincs provánszi fűszerkeveréked otthon, akkor helyettesítheted bazsalikom, majoranna, oregánó és kakukkfű elegyével is, persze így nem lesz teljesen ugyanaz. Alacsony lángon lefedve főzd így 30 percig, majd add hozzá a kókusztejet és főzd további 5 percig.
  4. Amíg fől a leves opcionális lépés következik nem-veganoknak: Elkészítjük a tojástekercset. Pici sóval verd fel a tojásokat. Fontos, hogy nagyon homogén legyen. Egy nagy palacsintasütőt kenj ki olívaolajjal és amikor már nagyon forró öntsd bele a tojást, majd vedd alacsonyra a lángot és süsd készre kevergetés nélkül! Ekkor csúsztasd egy tányérra és hagy egy picit hűlni. Majd tekerd fel és vágj belőle 2-3 cm vastag szeleteket. Fontos, hogy a tojás leheletvékony legyen, ezért ha a palacsintasütőd nem elég nagy ezt a lépést kétszer kell megtenned.
  5. Ha kész a leves egy botmixerrel pürésítsd le. A trükk ezután jön: Egy leveses tál tőlé helyezz egy nagy szűrőt és öntsd bele a leves felét-harmadát. Egy merőkanállal kevergetve passzírozd át a levest mindaddig, amíg a szűrőben már csak paradicsom magjából és hájából képződő sűrű anyag marad. Ismételd meg a maradék levessel.
  6. Tálald a képen látható módon. Fogyaszd melegen előételként, vagy önálló fogásként. Amennyiben diétádba belefér jó kísérője lehet egy teljeskiörlésű pirítós.
Megjegyzés

Tipp: Vöröshagyma helyett használhatsz póréhagymát, sőt így még finomabb is 🙂 Ha nem zárkózol el a tejterékektől, akkor a második lépésben adj hozzá egy evőkanál ghít (tisztított vaj), ami szintén tovább emel az élvezeti értéken.