Kókuszkrémes csokis kosárkák

csokis kosárkák, diétás desszert recept
csokis tallérok rikottás kókuszkrémmel töltve
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Kókuszkrémes csokis kosárkák
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 224 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 12g 4%
Fehérje: 4g 8%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 180 Ft/kosárka
Hozzávalók
Ennyi adagra: kosárka
Ennyi adagra: kosárka
vagy készíthetsz saját csokit is, ehhez:
  • 50 g kakaóval vagy ugyanennyi kókuszzsír
  • 50 g karobpor vagy ugyanennyi kakaópor
  • 2 evőkanál agave szirup vagy rizsszirup, méz, vagy akár édesítőszer
Elkészítési idő
30perc
Költség Kb 180 Ft/kosárka
Hozzávalók
Ennyi adagra: kosárka
Ennyi adagra: kosárka
vagy készíthetsz saját csokit is, ehhez:
  • 50 g kakaóval vagy ugyanennyi kókuszzsír
  • 50 g karobpor vagy ugyanennyi kakaópor
  • 2 evőkanál agave szirup vagy rizsszirup, méz, vagy akár édesítőszer
csokis tallérok rikottás kókuszkrémmel töltve
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Kókuszkrémes csokis kosárkák
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 224 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 12g 4%
Fehérje: 4g 8%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A kosárkákat befedő csoki készítésére két lehetőséged van. Mi most az egyszerűbbet választottuk és hagyományos cukormentes étcsokit olvasztottunk fel. Ha Te szeretnéd ezt házilag elkészíteni akkor a következőt kell tenned: Egy lábasban melegíts vizet, majd erre tegyél egy edény amiben felolvasztod a kakaóvajat. A melegedő víz gőze alatt a csokid biztosan nem fog leégni. Ha nincs otthon kakaóvaj, akkor ez lehet kókuszzsír is. Add hozzá a karobport és keverd egyneműre, majd add hozzá az agave szirupot is és keverd készre. Természetesen karobpor helyett használhatsz kakaóport is. Bármelyik variációt is választod 4 db szilikonos muffin formát kenj ki az elkészült csokiddal. Ügyelj, hogy csak a csoki 2/3 részét használd fel. Egy nagyon fontos lépés jön most: amint egy formát megkentél azonnal tedd a fagyasztóba! Ha kész hagyd állni egy órát a fagyasztóban, hogy a kikent formákban megszilárduljon a csoki.
  2. Ha eltelt egy óra akkor Kezd elkészíteni a krémet: A rikottát keverd el a kókuszkrémmel és az édesítő szerrel Használj sűrű és lágy állagú kókuszkrémet. Esetünkben Cocomas volt, édesítőszerként pedig kb 10 csepp stevia kivonatot használtunk. A kiviből és a banánből vág 2-3 mm vastag szeleteket és a már megszilárdult maradék csokit olvaszd fel újra.
  3. A muffin formákba tegyél először egy szelet kiwit, majd rétegezz rá a rikottás-kókuszos krémből. Ezután 2-2 szelet banán jön és egy újabb rétek krém. (Természetesen használhatsz más gyümölcsöt, vagy akár házi mogyóróvajat is.) Mindezt fedd be a maradék csokival és ismét tedd a fagyasztóba.
  4. Ha az utolsó csokiréteg is megszilárdult vedd ki és várj 15-20 percet az elfogyasztásával, hogy a töltelék ne maradjon fagyos.
Megjegyzés

Ha laktózmentes és vegan változatot szeretnél csak simán hagyd el a ricottát és használj több kókuszkrémet. Így is nagyon finom lesz 🙂