A legfinomabb cukkini tócsni

a legfinomabb cukkinitócsni receptje
a legfinomabb cukkinitócsni receptje
Értékelés
Szavazatok: 6
Értékelés: 3.83
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
A legfinomabb cukkini tócsni
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 86 Zsírból származó energia: 23
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 2.5g 4%
Szénhidrát: 11g 4%
Fehérje: 4.5g 9%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
30perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: tócsni
Elkészítési idő
30perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: tócsni
a legfinomabb cukkinitócsni receptje
Értékelés
Szavazatok: 6
Értékelés: 3.83
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
A legfinomabb cukkini tócsni
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 86 Zsírból származó energia: 23
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 2.5g 4%
Szénhidrát: 11g 4%
Fehérje: 4.5g 9%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Mosd meg majd reszeld egy nagyobb tálba a cukkínit. Fontos, hogy kis lyukú reszelőt használj! A cukkinhez adj 2 teáskanál sót, keverd össze, majd hagyd állni egy órát.
  2. Egy óra elteltével a só kivonta a fölösleges vizet, facsard ki, és öntsd le róla az összegyűlt nedvességet. Ez a lépés nagyon fontos, az állag megőrzéséért, így tudod elkerülni, hogy túl lágy legyen és tudd formázni rendesen.
  3. A kifacsart cukkinihez reszeld hozzá a lila hagymát, a hozzá a felvert tojást és az összes többi hozzávalót és alaposan keverd össze. (Ha igazán magyaros ízre vágysz használhatsz vörös hagymát és némi piros paprikát is, mi most az enyhébb ízt preferáljuk). A masszát hagyd állni 15 percig.
  4. Egy sütőt melegíts elő 200 fokra, alsó felső sütésre. Egy tepsit bélelj ki tapadásmentes sütőpapírral. Ha olcsóbb sütőpapírral dolgozol, akkor egy minimális zsiradékkal, ecsettel vékonyan kend ki, így nem fog letapadni. A cukkinis masszát oszd 4 részre, majd ezekből szabad kézzel formálj lapos tócsni formákat. Elég ha kézben picit kilapítod, majd a tepsibe téve tovább lapíthatod. A tócsnikat szórd meg gluténmentes zsemlemorzsával, valamint mi adtunk hozzá Ikea PS fűszerkeveréket is. Így a két oldalon különböző textúrát kapsz, felül picit roppanósabb, fűszeresebb ízzel.
  5. Süsd kb. 20-25 percig, az utolsó 5-10 percben már csak felső sütéses fokozaton. Megfordítani nem szükséges A sütési idő nagyban függ a tócsnik vastagságától, ezért ez csak egy becslés. a legjobb ha figyeled. Amikor a széleken kissé ropogósra sült akkor lesz jó.
    kisütve
  6. Fogyaszd önmagában, vagy ahogy mi fokhagymás joghurttal, salátával és erős paprikával. De zellerhasábbal, vagy vegetáriánus hamburgerben is nagyon szuper.