Marinált tofu könnyed kuszkusszal
Mennyiség Előkészítés
2főre 30perc
Mennyiség Előkészítés
2főre 30perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tofut vágd ujjnyi vastag lapokra, tekerd be konyhai papírtörlőbe, majd tegyél rá egy nehezebb tányért 5 percre. Ez segít a felesleges nedvesség eltávolításában, hogy a tofu haraphatóbb állagot kapjon. Amíg pihen készítsd el a pácot amibe marináljuk a tofut.
  2. Öntsd össze a szójaszószt, az almaecetet, vagy rizsecetet (ha egyik sincs otthon sima ecet is megfelel), a citormlevet, a chili pehelyt és vágd bele a fokhagymát is. Sót ne adj hozzá, hiszen a szójaszósz alapból sós.
  3. A tofut vágd egységes kockákra és tedd egy jól zárható műanyag tasakba, dobozba. előbbi a legjobb megoldás, azonban nálam nem voltkéznél, ezért egy befőttes üveget használtam. Öntsd rá a pácot, majd jól forgasd egybe. Így tedd be a hűtőbe legalább 3 óráig érlelődni.
  4. Forralj fel 3.5 deci sős vizet. Amikor elkezd forrni öntsd bele a kuszkuszt, a szárított petrezselymet és a paradicsom pehelyt, de ha utóbbi nincs kéznél, akkor sem dől össze a világ. Keverd el és amint újra felforrt fed le és tedd félre 15 percre. Fontos, hogy ne főzd, hanem lefedve párold meg a kuszkuszt, így lesz igazán jó állaga.
  5. Amíg a kuszkusz párolódik süsd meg a tofut. Feltéve, ha eltelt a marinálásra szánt idő. A kockákat vedd ki a pácot, amit még nem szívott magába tedd félre. Egy felforrósított serpenyőben kezd el sütni a kockákat. Zsiradékot nem kell hozzá adni, hiszen már tartalmazza a pác. Amint minden oldalon megsültek tedd félre.
  6. A végéhez közeledvén készítsd el a szószt! A serpenyő alatt vedd a lángot a legalacsonyabbra és öntsd bele a maradék pácot, a tápióka keményítőt és ha még szükséges némi vizet. Keverd el és ha besűrűsödött add hozzá a tofu kockákat. Vedd le a lángról és gyorsan forgasd össze az egészet. Ezután kész is, már csak tálalni kell egy kupac kuszkusz mellé.