Zöld rizottó fésűkagylóval

pestós rizottó kagylóval diétás recept
pestós rizottó kagylóval diétás recept
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Pesztós rizottó fésűkagylóval
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 180 Zsírból származó energia: 63
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7g 11%
Szénhidrát: 20g 7%
Élelmi rostok: 5g 20%
Fehérje: 6g 12%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
80perc
Költség 2000 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
80perc
Költség 2000 Ft/adag
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
pestós rizottó kagylóval diétás recept
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Pesztós rizottó fésűkagylóval
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 180 Zsírból származó energia: 63
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 7g 11%
Szénhidrát: 20g 7%
Élelmi rostok: 5g 20%
Fehérje: 6g 12%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Főzd meg a barna rizst jó puha állagúra, úgy hogy a vízbe 1/2 teáskanál tengeri só teszel. Mivel a barna rizs sokáig fől, szánj rá kb. 50 percet. Ez idő alatt elkészül a többi hozzávaló. A rizsre vass pár pillantást közben, vigyázz ne főzd túlzottan szét és ha elfőtt a víz pótold!
  2. Egy háztartási robotgépbe tedd a fokhagymát, bazsalikomot, tárkonyt, zöld hagymát, citromlét, 1/2 teáskanál tengeri sót és 1/4 teáskanál fekete borsot. Aprítsd szép egyenletesre és közben adagold hozzá az olívaolajat. Hogy igazán krémes legyen párszor állítsd le a robotgépet és az oldalán leragadt pépet felkavarva még néhány alkalommal aprítsd össze.
  3. Melegíts fel 1 teáskanál olívaolajat (vagy kókuszzsírt) egy rozsdamentes acél vagy teflon serpenyőben közepesen magas lángon. Ha túl sok a mennyisége akkor itasd fel egy papírtörlővel. A kagylót szórd meg sóval és borssal, és tedd be a serpenyőben. Süsd 4-6 percig mindkét oldalán (a fésűkagyló vastagságtól függően ez lehet több, vagy kevesebb), amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki és tedd félre.
  4. Ha a rizs megfőlt tedd egy nagy tálba és keverd össze a pesztóval, valamit a koktélparadicsommal. Tálalásnál oszlasd el egyenletesen egy tányéron és helyezd a tetejére kagylókat. Díszítheted apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával.