Répás tojásragu üvegtésztával

Diétás recept tojással répával és kókusztejes raguval
Értékelés
Szavazatok: 3
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Répás tojásragu üvegtésztával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 451 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 52g 17%
Fehérje: 17g 34%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 3
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Répás tojásragu üvegtésztával
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 451 Zsírból származó energia: 162
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 18g 28%
Szénhidrát: 52g 17%
Fehérje: 17g 34%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A lilahagymát vágd vékony, a répát vastagabb szeletekre. A petrezselymet és a koriandert aprítsd finomra. A tojásokat tedd fel főlni. Forrástól számítva 10 percig főzd őket keményre. Ha megfőtt pár percre tedd hideg vízbe, hogy könnyen lehúzhasd a héjukat.
  2. Egy evőkanál kókuszzsírt tegyél fel egy edénybe, add hozzá a mustármagot és 2 percig hagyd pattogni, majd add hozzá a hagymát és dinszteld addig, amíg barnás színe lesz. (ha cayenne bors helyett chili paprikát használsz azt is ilyenkor kell hozzá adni). Ezután add hozzá a répát, a fokhagymát a koriandert és a fűszereket és közepes hőfokon kevergetve süsd még 3-4 percig. Ha szükséges adj még hozzá kókuszzsírt.
  3. Ha a zsiradék már kezdi átvenni a répa színét is, akkor öntsd fel a kókusztejjel és lefedve lassú tűzön főzd addig amíg a répa teljesen megpuhul. Ez kb 20-25 percet vesz igénybe. Miközben az étel rotyog főzd ki a köretet, Ez a mi esetünkben mungóbab keményítőből készült üvegtészta. Igazán ez passzol hozzá. Ehhez az főként ázsiai, kicsit afrikai stílusú ételhez mást nem is nagyon tudnék elképzelni. Az üvegtésztát forrásban lévő vízben elég 4 percig főzni. Szerencsére az üvegtészta bár jó részt szénhidrátot tartalmaz, mégis diétásnak mondható, hiszen csupán 33-as glikémiás indexel bír.
  4. 10 perccel azelőtt, hogy az étel elkészülne, azaz kb. 15 perc főzés után add hozzá a főtt tojásokat és a petrezselymet. Azért ne korábban mert a zöld fűszer ízanyaga egy idő után elveszti erejét. Így főzd készre lassú tűzön, majd közvetlenül tálalhatod is.
Megjegyzés

Tipp: Ha kicsit sűrűbben szereted egy teáskanál tápióka keményítőt adj hozzá az utolsó percekben.
Tipp #2: Ha diétásabbra szeretnéd készítsd csak tojásfehérjéből.