Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével

Diétás édesburgonya püré kókusztejjel, hozzá csirkemell rukkolapesztóval
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 1144 Zsírból származó energia: 180
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 20g 31%
Szénhidrát: 44g 15%
Élelmi rostok: 14g 56%
Fehérje: 54g 108%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A csirkéhez
Ennyi adagra: adag
Az édesburgonyapüréhez
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
A csirkéhez
Ennyi adagra: adag
Az édesburgonyapüréhez
Értékelés
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 1144 Zsírból származó energia: 180
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 20g 31%
Szénhidrát: 44g 15%
Élelmi rostok: 14g 56%
Fehérje: 54g 108%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Első lépésként melegíts elő egy sütőt 250 fokra. Az édesburgonyát hámozás és zsiradék NÉLKÜL kezd el sütni. Vastagságtól függően 25-40 percig. Villával ellenőrizd és akkor kell kivenned, ha már belül is szép puha. Érdemes picit előre dolgozni vele, mert amikor elkészült 10-15 percig hagyni kell hűlni, hogy a pürét elkészíthesd.
  2. Amíg az édesburgonya sül készítsd el a rukkolapesztót. A rukkolát mosd meg és egy aprítógéppel krémesítsd össze az összes többi hozzávalóval együtt. (Ha igazán ínyenc vagy a fenyőmagot előzőleg megpiríthatod). Fenyő mag helyett készítheted hántolt napraforgómaggal, vagy mandulával is.
  3. Egy csirkemellet enyhén sózd meg és kevés kókuszzsíron kezd el sütni úgy, hogy fél percenként megfordítod. Az utolsó két percben alacsonyabb lángon süsd és kend meg az előzőleg elkészített rukkolás pesztóval, hogy picit egybesüljön az ízével.
  4. Ha elkészült az édesburgonya és már picit le is hűlt, akkor szedd le a héját, tedd egy nagyobb tálba, adj hozzá a kókusztejet, a fűszereket és habverővel dolgozd krémesre. Kókusztejnél fontos, hogy valódi, 100%-osat használj. Tehát a sűrű kókusztejet, a kókuszitalok és "light" hígítmányok nem alkalmasak. (Ha szereted, nyugodtan elkészítheted joghurttal is.)
  5. Tálalás előtt a csirkét kend meg vastagabban a maradék rukkolapesztóval. Fogyaszd önmagában ebédre bármikor, vagy diétán kívül vacsorára, Vedd figyelembe, hogy ebben a receptben megadott mennyiségek 2 nagy (férfi) adagra vontakoznak és neked esetleg kisebb adagra lesz szükséged.