Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével
Mennyiség Előkészítés
2adag 45perc
Mennyiség Előkészítés
2adag 45perc
Hozzávalók
A csirkéhez
Az édesburgonyapüréhez
Elkészítés
  1. Első lépésként melegíts elő egy sütőt 250 fokra. Az édesburgonyát hámozás és zsiradék NÉLKÜL kezd el sütni. Vastagságtól függően 25-40 percig. Villával ellenőrizd és akkor kell kivenned, ha már belül is szép puha. Érdemes picit előre dolgozni vele, mert amikor elkészült 10-15 percig hagyni kell hűlni, hogy a pürét elkészíthesd.
  2. Amíg az édesburgonya sül készítsd el a rukkolapesztót. A rukkolát mosd meg és egy aprítógéppel krémesítsd össze az összes többi hozzávalóval együtt. (Ha igazán ínyenc vagy a fenyőmagot előzőleg megpiríthatod). Fenyő mag helyett készítheted hántolt napraforgómaggal, vagy mandulával is.
  3. Egy csirkemellet enyhén sózd meg és kevés kókuszzsíron kezd el sütni úgy, hogy fél percenként megfordítod. Az utolsó két percben alacsonyabb lángon süsd és kend meg az előzőleg elkészített rukkolás pesztóval, hogy picit egybesüljön az ízével.
  4. Ha elkészült az édesburgonya és már picit le is hűlt, akkor szedd le a héját, tedd egy nagyobb tálba, adj hozzá a kókusztejet, a fűszereket és habverővel dolgozd krémesre. Kókusztejnél fontos, hogy valódi, 100%-osat használj. Tehát a sűrű kókusztejet, a kókuszitalok és “light” hígítmányok nem alkalmasak. (Ha szereted, nyugodtan elkészítheted joghurttal is.)
  5. Tálalás előtt a csirkét kend meg vastagabban a maradék rukkolapesztóval. Fogyaszd önmagában ebédre bármikor, vagy diétán kívül vacsorára, Vedd figyelembe, hogy ebben a receptben megadott mennyiségek 2 nagy (férfi) adagra vontakoznak és neked esetleg kisebb adagra lesz szükséged.