Spárgás lepény

teljeskiőrlésű spárgás lepény rikottás krémmel
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Spárgás lepény
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 85 Zsírból származó energia: 32
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3.5g 5%
Szénhidrát: 8.5g 3%
Fehérje: 3.5g 7%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Elkészítési idő
60perc
Költség
Hozzávalók
Értékelés
Szavazatok: 2
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Spárgás lepény
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 85 Zsírból származó energia: 32
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 3.5g 5%
Szénhidrát: 8.5g 3%
Fehérje: 3.5g 7%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Az élesztőt futtasd fel: egy nagy pohárba önts 2 dl kézmeleg vizet egy lapos evőkanál lisztet és morzsold bele az élesztőt, majd tedd félre 10-15 percre szoba-hőmérsékletű helyre. Akkor lesz jó ha magas hab képződik rajta.
  2. A zablisztet és a teljes kiőrlésű lisztet egy teáskanálnyi sóval szitáld össze, majd a felfuttatott élesztővel és az olívaolajjal gyúrd kész tésztává kézzel, vagy géppel. A tésztát egy tálban konyharuhával lefedve tedd félre kelni 40 percig.
  3. A rikottát és a joghurtot keverd krémesre. Mi sűrű görög joghurtot használtunk, de érdemes kipróbálnod hagyományos natúr joghurttal is, amitől lágyabb lesz a krém. Adj hozzá sót és fokhagyma port.Ezekkel picit bánhatsz bátrabban is mert a spárga natúr íze miatt elkél. Továbbá fűszerezd fehér borssal, pár levél aprított bazsalikommal és egy csipet kakukk fűvel. ( Én egy kis cayenne borssal is megbolondítottam.)
  4. A spárgát mosd meg majd az alsó, fás részeit törd le. Ne vágd, hanem pattintsd el ott ahol épp törik, így tudsz megszabadulni teljesen a kemény részektől. Majd lobogó enyhén sós vízben párold 5-6 percig. Meghámozni felesleges. Közben egy sütőt melegíts elő 250 fokra. Ha van rajta kemence fokozat az legyen bekapcsolva.
  5. Ha a tészta megkelt sodrófával nyújts belőle akkora formát mint a tepsid. Igyekezz négyzet alakúra formázni. A tésztát egy sütőpapíron tedd a tepsibe, majd kend meg a rikottás krémmel és egyenletesen nyomkodd bele a spárgákat. Egy kevés olíva olajjal meglocsolhatod egy csipet sóval még utoljára meghintheted majd süsd készre tésztavastagságtól függően 20-25 perc alatt.
  6. Nálunk 15 szelet született a lepényből. Érdemes frissen fogyasztani.
Megjegyzés

Tipp: Próbáld ki rikotta helyett feta sajttal. Extra feltétként koktélparadicsommal és lila hagymával nagyon tuti!