Spenótos sós palacsintaroll

Sós palacsinta, egészségesebben.

Jelen receptünkben füstölt lazaccal töltjük meg, de (ahogy a képen is látszik) remekül ilik hozzá a csirkemelles, házisajtos vagy éppen zöldséges töltelék is. Merj bátran kísérletezni, alakítsd a saját ízlésed szerint a palacsintád!

Spenótos palacsinta-roll

Előkészület: 15 minutes
Elkészítés: 15 minutes
Típus: Főétel, Reggeli, Snack
Konyha: Amerikai, Egzotikus, Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 4 adag
Kalória: 330kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 300 g spenót friss, vagy 450g fagyasztott spenótlevél
  • 100 g lazac fütölt lazac, de tölthető húsmentesen is
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál GM liszt hajdina, csicseriborsó, zab stb.
  • 0,5 dl kókusztej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

  • Habverővel verd fel a tojást és a kókusztejet. A lisztet folyamatosan kevergetve add hozzá és ízesítsd sóval , borssal szerecsendióval. Az így készített tésztát hagyd állni 20 percig.
  • Ha friss spenótból, akkor készíted 2 percig lobogó vízben főzd elő, majd alaposan csöpögtesd le. Ha a spenót fagyasztott, akkor csak csöpögtesd le olvadás után. A spenótot keverd el a 20 percig állni hagyott tésztával.
  • Süsd ki tapadásmentes palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalán. Ha nincs ilyened, akkor bármilyen serpenyő megfelel, de előtte kevés felhevített kókuszsírral kell óvnod a tésztát letapadástól. 1 vékony palacsintához kb. 4 kanál tészta szükséges.
  • A kész palacsintát csíkokra vágott lazacfilével (vagy más tetszőleges töltelékkel) töltsd meg, csavard fel és vágd el átlósan.

Tápanyagok

kalória: 330kcal | szénhidrát: 18g | fehérje: 13g | zsír: 7g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: