Szaftos kókusztejes csirke, basmati rizzsel

szaftos csirkemell recept kókusztejjel
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szaftos kókusztejes csirke, basmati rizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 382 Zsírból származó energia: 50
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 5.5g 8%
Szénhidrát: 41g 14%
Fehérje: 42g 84%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
40perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Értékelés
Szavazatok: 5
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Szaftos kókusztejes csirke, basmati rizzsel
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 382 Zsírból származó energia: 50
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 5.5g 8%
Szénhidrát: 41g 14%
Fehérje: 42g 84%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. A csirkemellet most meg és hártyázd le. Ezután vágd fel azonos méretű kockákra. Sózd alaposan és tedd félre pár percre.
  2. Egy lábasba hevítsd fel a kókuszzsírt, add hozzá a csirkemellet és kezd el pirítani, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát és a csipet garaam masalát. Utóbbival vigyázz, mert nagyon intenzív az íze! Azért, hogy minél homogénebb szószt kapjak én mindkettőből a szárított por változatot használom, amivel valójában semmi baj nincs. Természetesen használhatsz friss változatban is, Ez esetben 2-3 gerezd fokhagymát és szűk egy centi gyömbért reszelj le. Ha gyömbér, vagy garam masala nincs otthon ne aggódj úgy is finom lesz az étel, ez csupán egy kis extra ízt ad neki.
  3. Amikor a csirkekockák mindegyik oldalán kezdenek fehéredni és a fűszerek picit leragadni a citrom felét facsard rá. Ez egyrészt plusz ízt ad, másrészt segít a lábas aljára éppen letapadó ízanyagokat feloldani. Kevergetve süsd még így 1-2 percig, majd add hozzá a kókusztejet és a koriandert és fedő alatt, alacsony lángon főzd további 10 percig. NAGYON FONTOS: A kókusztej csakis valódi, sűrű kókusztej legyen. Nem jó tehát a sokak által kókusztejnek hitt Alpro,stb..márkájú kókuszital. Szintén nem jó ha más magtejet használsz. Az őrölt koriander szintén elhagyható, de ha meg tudod oldani jól jársz vele.
  4. Ezután vágd apróra a petrezselyemzöldet és a felét add hozzá az ételhez a bors társaságában. Ha nem szereted az apró fekete borsszemeket látni az ételben használhatsz fehér borsot is. Keverd el, majd add hozzá a tápióka keményítőt, ez szintén egy fontos lépés a megfelelő állagért! Ha szükséges egy kevés vízzel hígítsd. Szintén fedő alatt főzd további 5 percig, majd levéve a tűzről tálald frissen és a megmaradt petrezselyemzöldet szórd a szósz tetejére.
  5. Mi az ételt basmati rizzsel fogyasztottuk és neked is ezt ajánljuk, de természetesen kedvenc teljes értékű tésztáddal is megkóstolhatod. A basmati rizst így készítettük el: Egy csésze (kb 200g) rizshez pontosan két csésze vizet, 1 teáskanál sót és egy teáskanál kókuszzsírt adunk. Forrald fel, majd lefedve alacsony lángon főzd 12 percig, majd lefedve tedd félre további 10 percre. Így lesz igazán puha és pergős a rizsed 🙂
Megjegyzés

Tipp: Akkor is finom, ha az itt leírt fűszerek helyett csak sóval és borssal ízesíted. Az étel tehát egyszerűen is szuper, ízesítésünkkel mi csak maximalizálni próbáltuk az élményt.